Tgrt Haber
11 Temmuz 2021 20:20

Son dakika... Bulgaristan'da erken seçimde Borisov önde götürüyor

Son dakika... Bulgaristan'da yapılan erken seçimi, sandık çıkış anketlerine göre Boyko Borisov'un partisi GERB'in az farkla önde götürdüğü bildirildi.

Son dakika... Bulgaristan'da erken seçimde Borisov önde götürüyor
Bulgaristan,erken seçim

240 sandalyeli meclisin yeni üyelerini belirlemek için Bulgaristan erken seçime gitti. Yüzde 36 katılım olan seçimde "Gallup İnternational" araştırma şirketinin sandık çıkış anketine göre, 6 siyasi parti ve koalisyon yüzde 4 seçim barajını geçti. Borisov'un GERB partisi oyların yüzde 22,5'ini alırken, şovmen Slavi Trifonov'un lideri olduğu "Böyle Bir Halk Var" (İTN) oyların yüzde 21,1'ini alarak ikinci sırada yer aldı.

NİHAİ SEÇİM 18 TEMMUZ’A KADAR AÇIKLANACAK

Bulgaristan’da 4 Nisan’da yapılan bir önceki genel seçimde oyların yüzde 10,5’ini alan, üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi ise yüzde 12 ile 5. sırada yer aldı. Ülkede nüfusu bir milyona yakın olan Türk ve Müslümanlara karşı düşmanlık temelinde siyaset yürüten ırkçı ve aşırı milliyetçi partiler parlamentoya girmek için yüzde 4 barajını aşamadı. Resmi olmayan sonuçların yarın açıklanması bekleniyor. Merkez Seçim Komisyonu (ZİK) nihai seçim sonuçlarını 18 Temmuz’a kadar açıklayacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...