Tgrt Haber
27 Haziran 2022 17:25 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 23:26

Son dakika! Rusya'dan AVM'ye füzeli saldırı! Zelenskiy: Binden fazla kişi vardı

Son dakika haberi: Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun Ukrayna'da bulunan bir AVM'ye füzeyle saldırı düzenlediğini, AVM'de binden fazla kişi olduğunu açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Tymoshenko ise saldırının bilançosunun ağır olduğunu, çok sayıda ölü ve yaralı vatandaşın bulunduğunu bildirdi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: AJANSLAR
Son dakika! Rusya'dan AVM'ye füzeli saldırı! Zelenskiy: Binden fazla kişi vardı
rusya,ukrayna,volodimir zelenskiy

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Kremençuk'ta kalabalık bir AVM'nin Rus füzeleri tarafından vurulduğunu açıkladı.

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kremençuk'un Poltova bölgesinde roketle vurulan AVM’den görüntüleri de yayınladı.

Son dakika! Rusya'dan AVM'ye füzeli saldırı! Zelenskiy: Binden fazla kişi vardı

"ÖLENLERİN SAYISINI HAYAL BİLE EDEMİYORUZ"

Zelenskiy açıklamasında, “Rusya, sivillerin bulunduğu alışveriş merkezine roket attı. Kurtarma ekipleri yangına müdahale ediyor. Kurbanların sayısını hayal bile edemiyoruz. Rus ordusu için bir stratejik değeri olmayan, sadece normal insanların bulunduğu yer. Rusya, güçsüzlüğünü sıradan vatandaşlara yüklemeye devam ediyor.” dedi.

ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

Yaşanan saldırının ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla hastanelere kaldırıldı.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kyrylo Tymoshenko ise saldırı sonrası ortaya çıkan ilk bilançoyu paylaştı. Tymoshenko yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İşgalciler binden fazla kişinin bulunduğu alışveriş merkezine füze attı. AVM yanıyor ve yangın söndürülmeye çalışılıyor. Rus ordusu için stratejik bir önemi olmayan insanlar sadece hayatlarını sürdürüyor. Rusya acizliğinin acısını sıradan insanlardan çıkarmayı sürdürüyor. AVM'den yaralı olarak çıkarılan 20 kişi hastanelerde tedavi altına alındı. 2 kişi yaşamını yitirdi" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan yaralılardan 9’unun durumunun ağır olduğu belirtildi.

Kaynak: AJANSLAR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...