Tgrt Haber
12 Haziran 2022 13:38 - Güncelleme : 12 Haziran 2022 13:49

Tayvan ile Çin arasında savaş çanları çalıyor! Çin Savunma Bakanı Fenghe çok net konuştu

Dünya Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının şokunu atlatamazken şimdi de Çin ile Tayvan arasında savaş çanları çalıyor. Çin Savunma Bakanı Fenghe, “Ne pahasına olursa olsun savaşacağız” dedi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Tayvan ile Çin arasında savaş çanları çalıyor! Çin Savunma Bakanı Fenghe çok net konuştu
Tayvan,Çin

Dünya yaklaşık 4 aydır Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı devam ederken Çin ile Tayvana arasındaki ipler de kopmak üzere. Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles ile 2 yıllık bir sürenin ardından görüşen Çin Savunma Bakanı Vey Fenghe açıklamalarda bulundu. Fenghe, Tayvan ve Çin arasında devam eden gerilim hakkındaki sorulara “Ne pahasına olursa olsun savaşacağız” şeklinde cevap verdi.  Richard Marles ve Çin Savunma Bakanı Vey Fenghe Singapur’da bir görüşme gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 yılın ardından bir araya gelen iki bakan, Canberra ve Pekin arasındaki dondurulmuş diplomatik ilişkilerin yeniden başladığını gösterdi. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Marles, görüşmeyi “samimi ve tam değişim” olarak tanımladı.

ÖNEMLİ BİR ADIM

Çin'in, Güney Çin Denizi üzerindeki bir Avustralya Hava Kuvvetleri’ne ait uçağa müdahalesi de dahil olmak üzere Avustralya'yı ilgilendiren bir dizi sorunun görüşmede ele alındığını ifade eden Marles, “Bu, iki ülke arasındaki önemli bir görüşmeydi. İlk kritik adımdı. Avustralya ve Çin'in ilişkileri karmaşık ve tam da bu karmaşıklık nedeniyle şu anda diyalog içinde olmamız gerçekten önemli" dedi.

NE PAHASINA OLURSA OLSUN

Tayvan konusunda açıklamalarda bulunan Fenghe, Çin'in Tayvan ile "barışçıl bir yeniden birleşme" aradığı yönündeki uzun süredir devam eden tutumunu yineledi. Pekin'in, Tayvan'ın bağımsızlığı için her türlü baskıyı "ezeceği" konusunda uyarılarda bulunan Fenghe, “Tayvan'ın bağımsızlığını sürdürmeye yönelik her türlü girişimi kararlılıkla ezeceğiz. Ne pahasına olursa olsun sonuna kadar savaşacağız” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...