Tgrt Haber
17 Haziran 2021 12:24

Trafik kazasında kaybettiği hafızası bir şarkıyla geri geldi

Şimdilerde 30 yaşında olan Thomas Leeds, 19 yaşında geçirdiği trafik kazası yüzünden kaybettiği hafızasını bir şarkıyla geri kazandı.

Trafik kazasında kaybettiği hafızası bir şarkıyla geri geldi
ingiltere,hafıza kaybı

İngiltere'de 19 yaşındyaken bir trafik kazasında otomobilin çarpmasıyla hafızasını kaybeden Thomas Leeds, 1980'lerin şarkısı The Whole of the Moon'u dinledikten sonra gençliğinde yaşadıklarını hatırlamaya başladı. Leeds, Kuzey Londra'da yolun karşısına geçerken, araba çarpması sonucunda hafızasını kaybetti. Yere düştükten sonra beyninde kan pıhtısı oluşan Leeds, acilen ameliyata alındı, uyandığında ise ailesi de dahil kimseyi tanımamaya başladı. Leeds, büyüdüğü evi dahi hatırlamıyordu.

Aynı zamanda epilepsi hastası olmasına neden olan trafik kazasından bu yana Leeds, hafızasını geri kazanmak için geçmişte yaşadığı yerleri ziyaret etti, arkadaşları ve ailesiyle sık sık konuşmalar yaptı. Fakat hafızası bir türlü geri gelmedi ta ki büyürken sürekli dinlediği şarkıyı yeniden dinleyene kadar... 

BİR ŞARKIYLA HER ŞEYİ HATIRLADI

30. doğum günü partisi için hazırlanan bir çalma listesiyle hayatını geri kazandı. Mirror'ın haberine göre, İrlandalı grup The Waterboys'un şarkısının açılış bölümlerini duyduğunda, geçmişte yaşadığı deneyimler gün yüzüne çıkmaya başladı. Doğum günü partisinden önce kulaklığıyla çalma listesini dinlerken aniden çocukluğuna döndü.

Leeds, mutluluğunu ise "Bu şimdiye kadarki en büyülü şeydi'' diyerek anlattı:

“Benim için gerçekten her şeyi değiştirdi. Bu benim başlangıcım. Hikayemin başından beri gerçek bir şeye sahip olduğunu bilmek, gelecekle yüzleşmeme gerçekten yardımcı oluyor.'' dedi.

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...