Tgrt Haber
17 May 2021 06:24

Türkiye'den BMGK'ya Filistin tepkisi

İsrail’in Filistinlilere karşı zulmü devam ederken bir tepkide Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu’dan geldi. Sinirlioğlu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin sessiz kalması “kabul edilemez” olduğunu söyledi.

Türkiye'den BMGK'ya Filistin tepkisi
feridun sinirlioğlu,,BMGK,,türkiye,,filsitin,,israil,

İsrail zulmün dozunu artırdıkça artırdı. Türkiye’den ise tepkiler peş peşe yağarken bu kez hedef Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) oldu.

Türkiye, BMGK’nın İsrail ve Filistin arasında giderek yükselen tansiyon ve İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarını görüştüğü oturuma yazılı beyan sundu.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, beyanda, saldırıları kınadı. Yaşanan son gelişmelerden Binyamin Netanyahu liderliğindeki İsrail hükümetini sorumlu tuttu.

TÜRKİYE’DEN BMGK’YA FİLİSTİN TEPKİSİ

İsrail'in Filistinli sivillere yönelik ölümcül askeri saldırıları karşısında BMGK’nın sessiz kalmasının "kabul edilemez" olduğunu vurgulayan Sinirlioğlu, İsrail'in saldırılarına derhal son vermesi çağrısı yaptı. Filistinli sivil nüfusun korunması için uluslararası koruma mekanizması oluşturulması gerektiğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...