Tgrt Haber
09 Haziran 2021 09:07

Türkiye'den KKTC'ye 50 bin doz aşı daha gönderildi

Türkiye, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) 50 bin doz Sinovac aşısı daha ulaştırdı.

Türkiye'den KKTC'ye 50 bin doz aşı daha gönderildi
KKTC,TÜRKİYE,KORONAVİRÜS AŞI,ERSAN SANER,ERDOĞAN,FUAT OKTAY

Türkiye’nin KKTC’nin koronavirüs salgını ile mücadelesine destek devam ediyor. Türkiye’den KKTC’ye gönderilen 50 bin doz Sinovac Türkiye Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak, saat 22.20'de Ercan Havalimanı'na iniş yaptı. Aşılar KKTC Sağlık Bakanlığı yetkililerine teslim edildi.

TÜRKİYE'NİN KKTC'YE GÖNDERDİĞİ AŞI MİKTARI 190 BİN DOZA ULAŞTI

KKTC Başbakanı Ersan Saner, bugün yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla bu akşam saatlerinde ülkemize 50 bin doz Sinovac aşısı getirildi.. Ana vatan Türkiye'mize ve büyük bir özveri ve fedakarlıkla ülkemize aşıyı temin etmeye devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yaptıkları tüm katkılardan dolayı yürekten teşekkür ederim” dedi.

Saner, "Hedef, koronavirüs salgını ile başarılı bir şekilde sürdürülmekte olan mücadeleyi en iyi şekilde sonuçlandırmak, sonbahar aylarına kadar halkımızın en az yüzde 70 aşılanmasını sağlamak ve yükseköğrenim ile turizm sektörlerinin tam kapasite devreye girmelerini temin etmektir." görüşünü dile getirmişti.

Türkiye'den KKTC'ye 50 bin doz aşı daha gönderildi

KKTC’DE SON 24 SAATTE 17’Sİ YEREL 26 YENİ VAKA

KKTC’de koronavirüs salgınında vaka sayıları artmaya devam ediyor. Üstel, son 24 saatte yapılan test sayısının 9 bin 155 olduğunu ve 17’si yerel olmak üzere toplam 26 yeni vaka tespit edildiğini belirtmiş, 29 kişinin de taburcu edildiğini aktarmıştı. Bakan Üstel, vakalardan 2’sinin havayolu, 7’sinin ise daha önce tespit edilen vakaların temaslıları olduğunu ve gözetim altında bulunduklarını kaydetmişti.
Son verilerle ülkede toplam vaka sayısı 7 bin 458’e ulaşırken, salgının başlangıcından bu yana Covid-19 nedeniyle 33 kişi hayatını kaybetti. Bakan Üstel, vakalardan 8’inin Lefkoşa, 4’ünün Girne ve 5’inin Gazimağusa bölgesinde tespit edildiğini aktarmıştı.

Türkiye'den KKTC'ye 50 bin doz aşı daha gönderildi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...