Tgrt Haber
18 Eylül 2021 15:05

Ütü tasarladı, 12 milyon liralık ödülün favorisi oldu

Hintli bir genç kız güneş enerjisiyle çalışan ütü tasarlayarak Prens William'ın 1 milyon sterlinlik (yaklaşık 12 milyon TL) Earthshot ödülüne talip oldu. Finale kalan genç kız, ödülün favorisi...

Ütü tasarladı, 12 milyon liralık ödülün favorisi oldu
ingiltere

Hindistan'dan 14 yaşındaki bir kız, hava kirliliğiyle mücadele için güneş enerjisi ile çalışan ütü yaptı ve Prens William'ın 1 milyon sterlinlik (yaklaşık 12 milyon Türk Lirası) Earthshot ödülüne başvurdu. Vinisha Umashankar, Cambridge Dükü'nün önümüzdeki on yıl içinde 50 milyon sterlinlik para ödülü dağıtacak olan Earthshot ödülü için 15 finalist arasında yer alıyor.

Vinisha Umashankar, yerel ütü satıcısının bıraktığı kullanılmış kömür yığınlarını gördükten sonra güneş enerjiyle çalışan bir ütü yapma kararı aldı. Vinisha Umashankar bu işi yapmak için önce güneş enerjisiyle çalışan bir araba tasarladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...