Tgrt Haber
15 Temmuz 2021 09:02

Yağmacıların ateşe verdiği binadan bebeğini atarak kurtardı

Yağma ve şiddet olaylarının giderek arttığı Güney Afrika'da bir bina ateşe verildi. Mahsur kalan anne, bebeğini binadan atarak kurtardı.

Yağmacıların ateşe verdiği binadan bebeğini atarak kurtardı
güney afrika,yangın

Güney Afrika'nın eski Cumhurbaşkanı Jacob Zuma'nın 15 ay hapis cezası çarptırılması ülkede kaosa neden oldu. Protestoların 6. gününde şiddet ve yağma giderek artıyor. Güney Afrika'nın Kwazu Natal eyaletinin Johannesburg ve Durban kentlerinde bir araya gelen yüzlerce öfkeli protestocu, kent sokaklarını alt üst ederek, çevredeki dükkan ve marketleri yağmaladı. Savaş alanına dönen kentlerde yağmacıların saldırılarına uğrayan alışveriş merkezlerinde ve binalarda yangınlar çıktı.

Durban'da bulunan bir binanın zemin katında yer alan dükkanlarda yağmacıların hedefi olurken, yağmanın ardından bina ateşe verildi. Ateşe verilen binanın 16’ncı katında bulunan Naledi Manyoni isimli anne dumanları görünce 2 yaşındaki bebeğini de alarak hızla binadan çıkmak istedi.

Yağmacıların ateşe verdiği binadan bebeğini atarak kurtardıYangın nedeni ile asansörlerin çalışmaması nedeni ile merdivenlerden inen anne, kalabalık nedeni ile zemin kata ulaşamadı. İkinci katta bulunan bir evin balkonunda binanın üzerine çıkan anne, binanın dışında bulunanlarda bebeğini kurtarmaları için yardım istedi. Çaresiz annenin yardım çığlığına kayıtsız kalmayan vatandaşlar, anne tarafından binadan aşağı atılan bebeği yakalayarak hayatını kurtardı.

Yaşadığı anları anlatan Manyoni, “Yapabileceğim tek şey tamamen yabancılara güvenmekti" ifadelerini kullanarak, "Tek düşünebildiğim, bebeğimin yaşadığından emin olmaktı" dedi.

Öte yandan 6 gündür devam eden protestolarda şuana kadar 72 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...