Tgrt Haber
31 Ekim 2021 00:26

Yemen'de bombalı saldırı: Onlarca ölü ve yaralı var

Yemen'in güneyindeki Aden Havalimanı yakınlarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Şiddetli patlama sonucu 12 kişi öldü, 43 kişi yaralandı. Saldırıya Dışişleri Bakanlığından da kınama geldi.

Yemen'de bombalı saldırı: Onlarca ölü ve yaralı var
yemen,saldırı

Yemen'de düzenlenen bombalı saldırı sonucu çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi. Dışişleri Bakanlığından kınama geldi.

Yemen'in geçici başkenti Aden'de bulunan havalimanı girişinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Havalimanının dış kapısının hedef alındığı saldırı sonucu meydana gelen patlamada aralarında güvenlik güçlerinin de olduğu 12 kişi yaşamını yitirdi, 43 kişi ise hayatını kaybetti. Saldırı sonrası bölgede alevler yükselirken, çevredeki ev, otel ve araçlarda da hasar oluştu.

Aden'deki Al-Jumhouri Genel Hastanesi'nden yetkililer, acil durum merkezinde hala çok sayıda yaralının tedavisinin sürdüğünü ve tüm sağlık personelinin seferber edildiğini söyledi. Yetkili ayrıca, yaralılar için kan bağışı çağrısı yapıldığını da bildirdi.

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA MESAJI

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Yemen'in geçici başkenti Aden'deki havalimanı girişinde gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınadı. Bakanlığın yazılı açıklamasında, “Yemen'in geçici başkenti Aden'deki havalimanı girişinde 30 Ekim günü bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların olduğu derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, dost ve kardeş Yemen halkı ve Hükümetine başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...