Tgrt Haber
29 May 2022 22:49 - Güncelleme : 29 May 2022 23:30

Zelenskiy ilk kez Kiev'den çıktı, Harkov'un kritik ismini kovdu

Rusya'nın saldırıları altında Kiev bölgesinden ilk kez çıkan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Harkov'u ziyaret etti. Ziyaret sonrası Zelenskiy, Ukrayna Güvenlik Servisi'nin (SBU) Harkov Bölgesi Başkanı Roman Dudin'i görevden aldı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
,Ukrayna,Harkov

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sürerken stratejik öneme sahip Harkov kentinde hareketlilik yaşandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 24 Şubat’tan bu yana başlayan saldırılar sonrası ilk kez bölgesi dışına çıktı.

Avrupa ve ABD’ye hatta Türkiye’ye de Rusya’ya yatırım yapılmaması konusunda sık sık açıklamalarda bulunan Zelenskiy ordusunun yanında görüntülendi ve Rusya’ya bir kez daha gözdağı verdi. İlk kez Kiev bölgesi dışına çıkan Vladimir Zelenskiy cephe hattını ziyaret etti.

Zelenskiy ilk kez Kiev'den çıktı, Harkov'un kritik ismini kovdu

HARKOV'A KRİTİK ZİYARET

Harkov’da askerlerle bir araya gelen ve bazılarına madalya veren Zelesnkiy, "Hizmetleriniz için her birinize teşekkür etmek istiyorum. Hepiniz devletimiz için canınızı tehlikeye atıyorsunuz. Ukrayna'nın bağımsızlığını savunduğunuz için teşekkür ederiz. Kendinize iyi bakın" dedi.

Harkov’da Rusya'nın saldırısı sonucu yıkılan idari ve konut binalarını ziyaret eden Zelenskiy, askeri ve sivil yetkililerle toplantı düzenledi. Zelenskiy, kentte bomba sığınaklarıyla donatılmış modern konutlar yaparak şehri yeniden inşa etme planlarını ele aldı.

''ŞEHİR SAVUNMUYORDU''

Zelenskiy ziyaretinin ardından açıklamalarına devam ederek yeni gelişmeyi duyurdu. Zelenskiy, "Gelip durumu anladım. Bölgedeki Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) şube başkanını kovdum. Çünkü o, savaşın ilk günlerinden itibaren şehri savunmak için çalışmıyordu, sadece kendini düşünüyordu. Amacının ne olduğunu öğreneceğiz" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy ilk kez Kiev'den çıktı, Harkov'un kritik ismini kovdu

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...