Tgrt Haber
22 Ocak 2016 09:13 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

E okul, karne notları erişime açıldı, karne notu VBS - E okul veli, giriş

E okul, e okul veli, girişi ile öğrencilerin durumunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz. E okul karne notu, karneler alındı. Öğrenciler büyük heyecan yaşadı. E Okul giriş, e okul vbs, e okul mobil, sayesinde taktir, teşekkür puanınızı hesaplayabilir, devamsızlık, gün sayınızı öğrenebilirsiniz. E okul 2016 ortaöğretim ve lise takdir teşekkür hesaplama bilgileri haberimizin detayında...

E okul, karne notları erişime açıldı, karne notu VBS - E okul veli, giriş
e okul,e okul veli,e okul giriş,e okul VBS,e okul karne,e okul öğrenci,e okul veli giriş,e okul vbs,e okul mobil,e okul meb,e okul takdir,e okul teşekkür,e okul karne notu hesapla,eokul,MEB,veli giriş,e okul karne notu

E okul, E okul veli, girişi ile öğrencilerin durumunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz. E okul karne notu, öğrenciler karnelerini aldı. Karneler için büyük heyecan yaşandı. E Okul giriş, e okul vbs, e okul mobil, sayesinde taktir, teşekkür puanınızı hesaplayabilir. E Okul 2016 ortaöğretim ve lise takdir teşekkür hesaplama bilgileri haberimizde. E Okul, notu nasıl öğrenilir. E okul veli, bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi,için haberimizi inceleyebilirsiniz. E okul takdir, e okul teşekkür, E Okul Veli Bilgilendirme, Sistemi ile veliler rahat bir şekilde, e Okul öğrenci, e okul takdir, e okul teşekkür, hesaplaması yapabilirler...

Özellikle ortaöğretim ve lise öğrecileri ve velileri tarafından sıklıkla kullanılan uygulama yarıyıl ve yaz tatili dönemlerinde oldukça fazla ilgi görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından oluşturulan 2007 yılında hayata gerçirilen uygulama öğrencilere, velilerine ve öğretmenlere hizmet veriyor. MEBBİS (Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sistemleri) kapsamında yer alıyor.e okul vbs giriş hizmeti ile velilere, öğrecilere ve öğretmenlere internet üzerinden hizmet veren web yazılımı olmanın yanısıra, öğrencinin okula kaydından itibaren, okuldan mezun olana kadar süren eğitim sürecini kapsıyor. E okul giriş, veliler için çocuklarının okuldaki durumlarını kolay yoldan takip etmeyi sağlamanın yanı sıra onların eğitim dönemi boyunca girmiş oldukları sınavların e okul karne notu sorgulama ve okul notları sorgulama işlemi içinde kullanılıyor. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen sistem üzerinden; devlet, ilköğretim, özel okullar, anaokulları, özel eğitim kurumları ve ortaöğretim kurumları bu sistem üzerinden iş yapıyorlar. E okul öğrencilerin okul dönemi içerisindeki tüm aktiviteleri ile ilgili bilgi vermenin yanında, öğrencilerin yıl içerisinde girmiş oldukları; sınav başvuruları, giriş yerleri ve belgeleri çıkarma, sınav tarihleri, karne notu hesaplama, takdir, teşekkür belgesi hesaplama ve sınav sonuçlarını sorgulama ve öğrenme imkânı sunmaktadır.E okul takdir teşekkür hesaplama lise ve öğrenci girişi nasıl yapılır? 

E OKUL KARNE NOTU HESAPLAMA

E Okul not sorgulama yapmak için yukarıda bulunan linki tıklayarak ya da https://e-okul.meb.gov.tr/ adresi üzerinden e okul sistemine giriş yapılır. Sisteme giriş yaptıktan sonra ilgili alanları doldurup hesaba giriş yaptıktan sonra, öğrenci notları, ödevleri, sınav ve sözlü notları, sınav tarihleri ve devamsızlıklarını öğrenebilmektedir. E Okul not bilgisi sorgulama ile öğrenciler ve velileri derslerdeki başarılarını görebilmektedirler. E Okul not bilgisi sorgulama ile ilgili işlemleri ajashaber.com da bulabilirsiniz.

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA
Takdir teşekkür hesaplama sömestr tatiline az bir süre kala tüm öğrencilerin en çok merak ettikleri konular arasında yer alıyor. Takdir teşekkür belgesi hesaplamasını nasıl yapabilirim? Takdir teşekkür belgesi hesaplama nasıl yapılır? Bu sıralar önemli konular arasında yer alıyor. Özellikle Lise, ortaokul ve ilkokul öğrencilerinin merak ettikleri soru yarıyıl tatilinin yaklaşması ile bir kat daha   önem kazandı.  2 dönem halinde uygulanan eğitim öğretim döneminin ilk yarıyılı 22 Ocak cuma günü başlıyor.  15 günlük tatilin ardından öğrenciler için 2. dönem 8 Şubat’ta başlayacaklar. 22 ocakta karne olacak olan öğrenciler Karne notunu göre, öğrenciler ya teşekkür belgesi ya da takdir belgesi alıp almayacaklarını önceden öğrenmek istiyorlar.  Öğrenciler, karne notu ile takdir teşekkür belgesi hesaplama işlemini haberimizde bulunan linki tıklayarak yapabilirler.

“(7) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününütakip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimineverilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.”

(5) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda45 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır.

maddeleri yeni yönetmelikle gelmiştir.

Bir önceki yönetmelikte liselerde devamsızlık hakkı 20 gün özürlü, 20 gün özürsüz 5 gün de okul idarelerinin izin verme hakkı olmak üzere toplam 45 günü geçmemesi gerekiyor. Yeni yönetmelik ile özürsüz devamsızlık 10 güne indirilmiş olarak görüyor. Örnek olarak, öğrenci 10 gün özürsüz devamsızlık yaptıktan sonra 11.gününde rapor alır ya da velisine söyleyerek velisi dilekçe verirse öğrenci özürlü devamsızlık yapmış sayılacak. Veli beyanı esas alındığı için velinin bilgisi olduğu sürece 45 güne kadar devamsızlık yapan öğrenci sınıfta bırakılmayacak. Burada velinin kontrolü önemli hale gelmiştir. Eski yönetmelikte ise öğrenci 20.günden itibaren rapor almadığı veya varsa geçerli bir özrü ispatlamadığı taktirde sınıfta kalıyordu. Bu yeni yönetmelik ile ile sınav dönemlerinde öğrencilerin devamsızlık haklarını veli iznine göre kullanmaları mümkün olacak.

Son yıllarda son sınıf öğrencilerine veli dilekçesiyle izinli sayılma yönünde genelgelerle verilen devamsızlık hakkı yönetmelikle tüm öğrencilere verilmektedir.

Dolayısıyla, sizler de bir değerlendirme yaparsanız, bu yönetmelikte bırakın devamsızlığın sınırlandırmayı; aksine öğrenciye velinin izni doğrultusunda 45 güne kadar devamsızlık hakkı tanınmıştır. Bilhassa sınav dönemlerinde sadece velinin beyanı toplamda 45 günü aşmayacak şekilde izin alınabilecek. Öğrenciler önceden olduğu gibi rapor alma vs. derdiyle uğraşmadan sadece velinin bir dilekçesi ile kolayca izin alabileceklerdir.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HİZMETLERİ

Ders Programları: E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde bulunan ders programları bölüm sayesinde velisi olduğunuz öğrencinizin okulda bulunmakta zorunlu olduğu saatleri öğrenebilir dışarıda olduğu sürelerin kontrolünü sağlayabilirsiniz.
Devamsızlık Bilgileri: Veli izni ya da izin siz devamsızlık gibi bilginiz dahilinde ya da bilginiz dışında olan dönem içi tüm devamsızlıkların günleri saatleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Not Bilgisi: E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki not bilgisi bölümü üzerinden velisi olduğunuz öğrencinizin hangi derslerden sınava girdiğini, hangi notları aldığı gibi ders durumu ile ilgili bilgileri öğrenebilir, kontrolleri sağlayabilirsiniz.
Proje Ödevi: E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki proje ödevi bölümü ile öğrencinizin proje ödevi olup olmadığını varsa ödevin ne olduğu ya da yapılıp yapılmadığı gibi öğrencinizin ödevleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Kayıt Alınması ve Silinmesi: E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki kayıt alınması ve silinmesi bölümü üzerindeki velisi olduğunuz öğrencinizin kaydının değişimi ya da silinmesi gibi durumlar hakkında detaylı bilgilerine erişebilirsiniz.
Nakil Bilgisi: E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki nakil bölümü bulunmaktadır. Bu bölüm ile velisi olduğunuz öğrencinizin nakil durumu ile ilgili bilgilerin takibini gerçekleştirebilirsiniz.
Karne Notu: E-Okul veli bilgilendirme sistemine öğrencinizin TC kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yaparak sistemde bulunan karne notu bölümüne erişebilirsiniz. Bu bölümde öğrencinin bir yıl içerisindeki karne notu ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.
Diploma Notu: E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden diploma notu ile velisi olduğunuz öğrencinizin mezun olma durumunda aldığı diploma notunun bilgisine erişebilirsiniz.

E-OKUL ŞİFRSİ NASIL ALINIR

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyereke-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;

Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Gelişim raporları,

Devamsızlık durumu,

Sınav, proje ve davranış notları,

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...