Tgrt Haber
03 Ekim 2016 11:08 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00

E okul Veli Bilgilendirme Sistemi, VBS 2016 MEB, e-Okul giriş - E okul öğrenci ders durumları online

E okul Veli Bilgilendirme Sistemi, VBS 2016 MEB, e-Okul giriş, E okul öğrenci ders durumlarını online takip edebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-Okul sistemi yeni eğitim yılında da velilere destek veriyor. Her veli, öğrencisinin okul başarı durumunu MEB e-Okul portalından takip edebiliyor. Üstelik e-Okul sisteminde veliler sadece çocuğunun kimlik ve okul numarası bilgilerini girerek, öğrencinin tüm güncel eğitim bilgilerine ulaşabiliyor.

E okul Veli Bilgilendirme Sistemi, VBS 2016 MEB, e-Okul giriş - E okul öğrenci ders durumları online
e okul,e okul veli,e okul giriş,e okul vbs,e okul meb,e okul öğrenci,E okul Veli Bilgilendirme Sistemi,VBS 2016 MEB,e-Okul giriş,e okul online,e okul online ders,e okul ders

E okul Veli Bilgilendirme Sistemi, VBS 2016 MEB, e-Okul giriş, E okul öğrenci ders durumlarını online takip edebilirsiniz. Eğitim dünyasında teknolojinin etkin olarak yer almaya başladığı 2000’li yılların ortalarından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı, Türk eğitim sistemi açısından dijital dünyada çok geniş kapsamlı bir eğitim hizmet ağı oluşturdu. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi tarafından elektronik platformda ocak 2007’de ilk defa hizmete açılan e-Okul sistemi, günümüz eğitim dünyasının temel yapı taşlarından birisi haline geldi. İnternet kullanımının her geçen gün toplum genelinde daha da yaygınlaştığı Türkiye’de her yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan e-Okul sistemi başta veliler olmak üzere tüm öğrenciler tarafından da oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır. 19 eylül 2016 tarihi ile birlikte Türkiye’de her yıl olduğu gibi milyonlarca öğrencinin uzun soluklu yeni eğitim yılı serüveni büyük bir heyecanla başladı. Her ne kadar 15 temmuz darbe girişimi sonrasında tüm kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde de Türk eğitim sistemi açısından çok ciddi gelişmeler yaşanmış ve eğitim döneminin bu gelişmelerin gölgesinde ve etkisinde başlamış olmasına karşın aradan geçen 2.haftanın sonu ile itibari ile milyonlarca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencisi yeni öğretim yılına alıştı. Türkiye’de her eğitim yılı içerisinde veliler, modern yüzyılın hizmet imkanlarından yararlanarak artık çocuklarının okuldaki başarı durumunu internet üzerinden takip etmeyi tercih ettiğinden 2016-2017 eğitim öğretim yılında da veliler internet ortamında yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemini yoğun olarak kullanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan e-Okul sistemi 2 aşamada hizmet veriyor. Türkiye’deki bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren her bir ilköğretim ve ortaöğretim eğitim kurumunda eğitim alan milyonlarca öğrencinin, genel öğrencilik ve güncel eğitim başarı durumu bilgilerini sanal platformda merkezi bir sistem içerisinde toplamayı hedefleyen Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi bir bilgilendirme portalı hizmeti olan e-Okul sistemindeki verilerin girişini yapıldığı ve ikinci olarak velilere bu bilgilerin görülebildiği 2 bölümü bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul sisteminin ilk aşamasını yönetim bilgi sistemi oluşturuyor ve sadece öğretmen ve okul idarecileri tarafından kullanılabiliyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan yönetim bilgi sistemi üzerinde öğretmenler ve okul idarecileri öğrencilerin, tüm öğrencilik bilgilerinin girişlerini her mesai günü sonunda güncel olarak devam ettiriyor. Veliler ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) portalını kullanarak, öğretmen ve okul idarecileri tarafından öğrencilere ilişkin olarak girilen tüm güncel eğitim bilgilerinin kontrolünü ve takibini yapabiliyor.

Veliler, internete erişim sağlayabildikleri her yerden kullanabildiği e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi portalı içerisinde öğrencilerin güncel not bilgisi, sınav tarihleri bilgisi, haftalık ders programı bilgisi, derslerine giren öğretmenleri, sözlü notları bilgisi, karne bilgisi, devamsızlık bilgisi ve şube ortalaması gibi genel eğitim bilgilerinin en güncel durumlarına ulaşabilme şansına sahip olabiliyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?

E-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde karşınıza ilk olarak bir sayfa gelecektir. Bu sayfada ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde kodlamanız gerekmektedir. Daha sonra öğrenci TC kimlik numarasını girmelisiniz. Son olarak da öğrenci okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra açılmış olan sayfadan öğrenci fotoğrafı ile birlikte bazı bilgileri girerek E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinin okulla ilgili tüm bilgilerine ulaşabilir okul ve öğrenci ile ilgili tüm gelişmeleri takip altına alabilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde Karşılaşılan Bazı Sorunlar

E-Okul veli bilgilendirme sistemi her ne kadar bu alandaki işlemlerimizi kolaylaştırsa da bazı sorunlarla karşılaşılabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlardan bazıları öğrenci listelerinin tam olarak girilememesinden kaynaklanmaktadır. Bu sorun not girişleri yapılmadan düzeltilmelidir. Aksi takdirde öğrenciyi sisteme ekleme şansı kalmayacaktır. E-Okul sistemine öğrencinin aldığı notlar girilemeyecektir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde sınıfı yanlış girilmiş öğrenci ise not giriş işlemleri başladıktan sonra sınıfı düzeltilemeyecek ve karne alamayacaktır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde okulların çoğu öğrenciyi sisteme işlemekte ancak öğrenciye ait genel bilgiler ve veli bilgileri gibi bilgileri girmemektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin düzenli bir şekilde çalışabilmesi için öğrenciye ait bilgilerin eksiksiz olarak girilmesi gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrenciye ait bilgilerin yanlış girilmesi büyük sıkıntılara yol açabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde Milli Eğitim Bakanlığının genelgelerde vermiş olduğu günlük bilgilerin (devamsızlık vb.) her gün girilmesi gerektiği talimatı oldukça önem taşımaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin düzenli çalışabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığının göstermiş olduğu genelgelere uyulması gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlar sisteme girilen yanlış bilgi veya eksik bilgilerden kaynaklanmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi, bilgiler doğru girildiğinde aksamadan çalışan bir uygulamadır.

E-OKUL ŞİFRE ALMA YÖNTEMLERİ NASIL?

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz; Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır. Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler; E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak oldukça kolaydır. İlk olarak yapmanız gereken E-Okul sayfasına ulaşmaktır. Daha sonra öğrenciye ait T.C. kimlik numarasını ve okul numarasını ilgili alanlara yazınız. Sayfa üzerindeki güvenlik kodunu da ilgili boşluğa yazıp, girişinizi yapınız. Açılacak olan sayfadan öğrenciye ait kimlik bilgilerini doğrulayarak sisteme girişinizi tamamlayabilirsiniz.

E-OKUL VBS İLE HANGİ BİLGİLERE ULAŞILIR?

E Okul sistemi üzerinden öğrencilerin şu bilgilerine ulaşılabilir:

- devamsızlık bilgisi

- not bilgisi

- haftalık ders programı

- sınav tarihleri

- aldığı belgeler

- yıl sonu notları

- e-karne

- nakil durumu

- şube yazılı ortalamaları

- sınıf bilgileri

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...