Tgrt Haber
22 Ocak 2016 08:56 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00

Kar yağışı ne kadar sürecek, İstanbul'da kar yağışı sürecek mi - Kar yağışı ne zaman bitecek

Son dakika, kar yağışı tekrar başladı. Meteoroloji günler öncesinden uyarmıştı! İşte bilgiler, Kar yağışı, Kar yağışı ne kadar sürecek, İstanbul kar yağışı, Kar yağışı ne zaman gelecek, kar ne kadar sürecek, İstanbul'da kar yağışı sürecek mi, hava durumu ve daha fazla bilgi burada. İstanbul'da kar yeniden şiddetini arttırdı.

Kar yağışı ne kadar sürecek, İstanbul'da kar yağışı sürecek mi - Kar yağışı ne zaman bitecek
kar yağışı, kar yağışı ne kadar sürecek, istanbul kar yağışı, hava durumu, son dakika kar, kar, Kar yağışı ne zaman gelecek, kar ne kadar sürecek,

Son dakika, kar yağışı tekrar başladı. Meteoroloji günler öncesinden uyarmıştı! İşte bilgiler, Kar yağışı, Kar yağışı ne kadar sürecek, Kar yağışı ne zaman gelecek, kar ne kadar sürecek, İstanbul kar yağışı, İstanbul'da kar yağışı sürecek mi, hava durumu ve daha fazla bilgi burada. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de bugün başlayacak kar yağışlarının Sakarya, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu’nun kuzeyi ile Sinop’da önümüzdeki hafta başına kadar kuvvetli ve yer yer yoğun olması (20 – 50 cm kar yüksekliği) beklendiğini açıkladı. Ayrıca vatandaşlar buzlanma, don olayı, tipi şeklinde kar yağışı, çığ düşme riski ve ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşıda uyarıldı. Vatandaşlara kritik uyarı: Kar yağışının olduğu illerde vatandaşlara hayati bir uyarı geldi! Yetkililer acil durumlar dışında dışarıya özel araçlarıyla çıkmamaları konusunda halkı uyardı.

HAVA DURUMU NASIL OLACAK? TIKLA ÖĞREN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yapılan açıklamaya göre; İstanbul’da başlaması beklenilen kar yağışlarının kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte yerel olarak aralıklı kar sağanakları şeklinde pazartesi gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

KAR KALINLIĞININ 25 SANTİMETRE OLMASI BEKLENİYOR

İstanbul il genelinde değişik yerlerde 5-25 cm civarı örtü yapması beklenilen kar yağışlarının ve soğuk hava nedeniyle meydana gelecek buzlanma ve don olayının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 
Ayrıca Meteoroloji'den gelen uyarılara göre vatandaşların, buzlanma,don olayı ve ulaşımda aksamalara dikkat etmesi gerekiyor.

KAR KALINLIĞI BOLU'DA 40 CM'YE ULAŞTI

Yaklaşık 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle D-100 karayolunun Bolu Dağı kesimi Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisindeki kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Güzergahta sürücüler ilerlemekte zaman zaman güçlük çekiyor.

ORTA KARADENİZ'DE DE YOĞUN KARYAĞIŞLARI BEKLENİYOR

Meteoroloji, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde görülen kar yağışlarının akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak Tokat, Amasya, Çorum ile Ordu, Samsun ve Giresun'un iç kesimlerinde kuvvetli, yer yer yoğun olmasının beklendiğini açıklarken, yağışların cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren Amasya ve Çorum çevrelerinde etkisini kaybedeceği, diğer illerimizde kıyı kesimler dahil olmak üzere yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceği tahmin edildiğini açıkladı.

UYARILAR ART ARDA GELDİ

Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde'de hafta sonuna kadar kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, akşam saatlerinden başlamak üzere pazar günü sabah saatlerine kadar bölge genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları beklendiği belirtildi.Kar yağışının, cumartesi günü yer yer kuvvetli rüzgarla zaman zaman tipiye neden olacağı ifade edilen açıklamada, ayrıca kuvvetli buzlanma ve don olayı görülmesinin tahmin edildiği bildirildi.Açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

İSTANBUL İÇİN UYARI

Meteorolojinin son tahminlerine göre İstanbul'da bugün başlayacak kar 4 gün devam edecek.  İstanbul'da salı günü sıcaklıkların yükselmesi bekleniyor. Özellikle cumartesi günü yurdun büyük bir bölümünde kar yağışı var.
Kar yağışı ne kadar sürecek, İstanbul'da kar yağışı sürecek mi - Kar yağışı ne zaman bitecek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...