Tgrt Haber
21 Aralık 2016 12:11 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

KPSS Nitelik Kodları Bölüm Kodları | ARFF Memuru Nedir, Başvuru Şartları Neler 21.12.2016

Memur adayları 2016 KPSS puanları ile tercihlerini bugün yapmaya başladı. Peki KPSS Nitelik Kodları nelerdir, tercih nasıl yapılır? KPSS ARFF Memuru nedir, başvuru şartları neler? Haberimizden Nitelik Kodları ve ARFF Memuru ile ilgili tüm bilgileri öğrenebilirsiniz.

KPSS Nitelik Kodları Bölüm Kodları | ARFF Memuru Nedir, Başvuru Şartları Neler 21.12.2016
kpss nitelik kodları,kpss bölüm kodları,arff memuru,arff memuru nedir,arff memuru şartları,kpss

KPSS'ye giren memur adayları tercih işlemlerine başlamış durumda. ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi’nde KPSS 2016/2 Orta Öğretim, Ön Lisans ve Lisans mezunları için tercih işlemleri başlayacak. KPSS'ye giren milyonlarca aday ARFF Memuru ve Nitelik Kodları detaylarını merak ediyor. İşte bilgiler... Sınava giren adaylar tercihlerini 21-30 Aralık 2016 tarihleri arasında yapacaklar. Tercih dönemi 30 Aralık 2016 gecesi, saat 23:59'da sona erecek. Adayların tercih yapabilecekleri kadrolar aşağıdaki tablolarda görebilirsiniz.

Nitelik kodlarının bulunması, şartların sağlanması ve özel şartlar:

Tercih robotunun yayımlanmasıyla beraber, adaylar boş kadro sayısına, alımın yapılacağı kurumun bilgisine erişebiliyorlar. Burada adayların dikkat etmesi gerekenler ise nitelik kodunun doğru alınması, istenen özel şartların taşınması konusundaki yeterliliklere göz atmaktır. Yeterlilikler kuruma, kadroya ve pozisyona göre farklılık gösterebilir. Adayların özel şartlara mutlaka dikkat etmesi, kadronun nitelik koduna ek olarak sağlanması beklenen bu maddelere göz atması gerekmektedir.

ARFF memuru nedir?

ARFF isminin açılımı Aircra Rescue and Fire Fighng olup anlamı “Hava Kurtarma ve Yangınla Mücadele’dir. Bu işi yapan kişilere de ARFF Memuru ismi verilmektedir. ARFF memurları Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) standartlarına göre eğim alırlar. Havadaki ve yerdeki uçaklarda meydana gelebilecek kaza-kırım ve acil durumlara müdahale etmekle görevlidirler. Günün 24 saatinde hafta sonu ve bayram tatili gözetmeksizin sürekli vardiyalı olarak çalışırlar. ARFF memurları, hem personel yasaları hem de Uluslararası Sivil Havacılıkla ilgili mevzuat açısından birçok vasıflarla donatılmak zorundadır. Üyesi bulundukları Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) tarafından belirli periyotlarla “uçuş güvenliği” açısından denetlenmektedir. Bu denetlemede esas alınan yegane kriter havalimanlarının uçuş güvenliği açısından uluslararası standartlara uygunluğudur. Uçuş güvenliğinin olmazsa olmaz koşullarından biri de ARFF teşkilanın yeterliliğidir.

ARFF'nin itfaiye'den farkı nedir?

Ülkemizde havalimanlarında uçuş güvenliği Devlet Hava Meydanları İşletmesi bünyesinde 2005 yılına kadar itfaiye adı alnda yürütülmüştür.
arff memuru
Sivil havacılık literatürü ve uluslararası sivil havacılık teşkilanca belirlenen esaslar çerçevesinde kullanılan araç gereç ve yapılan hizmen niteliği göz önünde bulundurulduğunda itfaiye tanımının bu hizmen sadece bir bölümünü tanımlamadığı görülmüştür.
Bu hizmetin önemi ve uluslararası standartların gereği olarak 03.10.2005 tarihinde bakanlar kurulu kararıyla DHMİ bünyesindeki itfaiyeci unvanı, ARFF Memuru unvanı olarak değişrilmiştir. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğün'e ait ARFF Memuru (İtfaiyeci) pozisyonunu tercih edecek adayların aşağıdaki şartları da taşımaları gerekmektedir:
a) Meslek Yüksekokulları'nın herhangi bir programından mezun olmak,
b) Boylarının en az 1.70 m. olması,
c) 28 yaşından büyük olmamak,
d) Ruhi ve fiziki hiçbir engeli bulunmamak,
e) Erkek olmak,
f) Yurdun her yerinde ARFF (Hava Alanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele) Memuru (İtfaiyeci) olarak görev yapabileceğine dair “Heyet Raporu” almış olmak.

KPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN NASIL İLAN EDİLECEK?

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacak. Adaylar KPSS yerleştirme sonuçlarnı ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenecekler ve başarılı olan adayların kadro ve pozisyonlara ataması doğrudan yapılacak. KPSS yerleştirme sonuçlarının ne zaman ilan edileceği henüz açıklanmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...