Tgrt Haber
01 Eylül 2016 10:42 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00

SSK Bağ-Kur sorgulama güncel olarak nasıl yapılıyor - SGK-BAĞ-KUR ve SGK-SSK sorgulamaları

SGK-BAĞ-KUR ve SGK-SSK sorgulamaları artık internette!. SSK Bağ-Kur sorgulama, emekli Memur maaşı bayram öncesi yatacak mı? SSK ve Bağ-Kur kurumlarına bağlı olan vatandaşlar almakta oldukları tüm güncel hizmetlere ilişkin sorgulama yapabiliyorlar. SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi sayesinde devlet dairelerinde oluşan kuyruklar ortadan kalktı. Bağkur sorgulama, maaşlar bayram öncesi yatacak mı?

SSK Bağ-Kur sorgulama güncel olarak nasıl yapılıyor - SGK-BAĞ-KUR ve SGK-SSK sorgulamaları
SSK,Bağ-Kur,online sorgulama,Maaşlar bayram öncesi yatacak mı,SSK Bağ-Kur sorgulama,SSK sorgulama,Bağ-Kur sorgulama,SSK Bağ-Kur sorgulamaları,Maaşlar,bağkur sorgulama,ssk sorgulama,SGK-BAĞ-KUR ve SGK-SSK sorgulamaları

SGK-BAĞ-KUR ve SGK-SSK sorgulamaları artık internette. SSK Bağ-Kur sorgulama, emekli Memur maaşı bayram öncesi yatacak mı? SSK ve Bağ-Kur kurumlarına bağlı olan vatandaşlar almakta oldukları tüm güncel hizmetlere ilişkin sorgulama yapabiliyorlar. Maaşlar bayram öncesi yatacak mı? Kurban Bayramı öncesi emekli maaşları ve memur maaşları erken yatırılacak mı sorusu gündeme geldi. Bağkur sorgulama, SSK Bağ-Kur sorgulama işlemi sayesinde devlet dairelerinde oluşan kuyruklar ortadan kalktı. Artık vatandaşlar SSK Bağ-Kur sorgulama işlemlerini diledikleri zaman online olarak yapabiliyorlar. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK hizmetleri ile SSK Bağkur sorgulama işlemleri artık internetten de yapılabiliyor. Günümüz modern teknolojisi günlük yaşamın her alanında kendisine en etkin bir şekilde yer buluyor. Özellikle de günlük yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer bulan akıllı teknolojiler ile birlikte vatandaşların bulundukları her yerden internete erişim sağlayabilme gibi son derece yeni nesil imkanlardan yararlanabiliyor olması...

SSK’lı ve BAĞ-KUR’ lu için güncel sigorta ödeme bilgileri SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemi ile internetten öğrenebiliyor. Özellikle e-Devlet üzerinden SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemi hızlı ve güvenle yapılabiliyor. SSK BAĞ-KUR sorgulama işlemi ile en güncel sigorta ödeme durumu, sigorta müstahaklık durumu ve sigorta sicil numarası gibi sigorta bilgileri SSK ve BAĞ-KUR mükelleflerinde öğrenilebiliyor.

Bu yıl Kurban Bayramı, 12-13- 14-15 Eylül tarihlerinde kutlanacak. Memurlar ise her ayın 15'inde maaş alıyor. Enflasyon oranları ile belirlenen maaşlarda Temmuz Ayı'nda yapılan %5'lik zam ile en düşük memur maaşı 2.140 TL olmuştu.

İnternet üzerinde yer alan dijital hizmetlerin çok daha geniş kapsamlı alanlara ulaşmasına yol açıyor. Günümüz modern Türkiye’sinde dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi kamu kurumları tarafından internet hizmetleri son derece aktif şekilde kullanılıyor. İnternet teknolojilerini yoğun şekilde kullanan kamu kurumlarının vatandaşa sunmakta olduğu kamu hizmetlerinde dijital dönemin başlamasını sağladı. Bu durum ile birlikte de vatandaş günün her saatinde, bulunduğu her yerden kolay ve hızlı bir şekilde kamu işlemlerinin gerçekleştirilebilmesine olanak sağlıyor.

Milyonların gözü Eylül maaşının yatırılacağı tarihte. Kurban Bayramı yaklaşırken; memurlar ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının erken yatırılması gündeme geldi. Yani memurların Eylül'de maaş günleri Kurban Bayramı'nın son gününe denk geliyor. Bu nedenle memurların maaşlarının bayram öncesi ödenmesi için çalışma yürütülüyor. En düşük memur emeklisi aylığı ise 1.700 TL'ye çıktı. Emekliler bağlı oldukları kurumun sorgulama programına girerek emekli maaşı ne kadar sorusunun cevabını öğrenebiliyor. Haberimizde yer alan linklerle emekli maaşı sorgulama işlemleri ve maaşınızın ne kadar olduğunu çok kolay bir şekilde öğrenebiliyorsunuz. 

DAHA ÖNCE DE YAPILDI 

Aynı çalışmanın, maaşlarını her ayın 16'sı ile 28'i arasında alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de kapsaması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıllarda da bayram dönemlerinde erken maaş müjdeleri verilmişti. Bu nedenle bu Kurban Bayramı öncesinde de maaşların ödenebileceği belirtiliyor. Memur emeklileri ise maaşlarını her ayın 1'i ile 5'i arasında alıyor. Yaklaşık 2 milyon memur emeklisi Eylül'de de maaşlarını yine bu tarihler arasında alacak.

PROMOSYON GELİR Mİ? 

Emekliler, erken maaş müjdesinin yanı sıra promosyon beklentisi içerisinde de bulunuyor. Kurban Bayramı'na kadar promosyon anlaşmasının yapılmasını ve ödemelerin başlamasını isteyen emekliler, bu ödemenin kendilerine bayramda ilaç gibi geleceğini belirtiyor. Promosyonda anlaşmaya varılırsa, emekliler ek gelire kavuşacak. Rakam henüz kesinleşmese de yıllık 150 ila 300 lira arasında olacağı ve 3 yıllık toplu ödeme yapılacağı konuşuluyor. Emekliler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gelecek haberi bekliyor.

SGK : YAŞ İÇİN ÇALIŞMA YOK 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sigorta Pirimi Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, erken emeklilik yönünde bir çalışma olmadığını söyledi. Açıkgöz, "Çalışanlarımız 'Günümü doldurdum, yaşımı bekliyorum, ne yapabilirim?' diyor. Emeklilik tanımı eşittir yaştır. Avrupa'da da böyledir. Avrupa ülkelerinde gün tanımlaması yoktur. Belli yaşa gelenler emekliye ayrılabilir. Çalışamayacak yaşa gelen insana emekli denir. Emeklilik yaşlılık aylığıdır. 'Ben 10 bin günü tamamladım ama 45 yaşındayım, bana maaş verin' denilemez çünkü bu sisteme aykırıdır. Bunun aksi sistemin dengelerini bozar. Bu konuda bir çalışma yok" diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...