Tgrt Haber
27 Temmuz 2022 15:01 - Güncelleme : 27 Temmuz 2022 15:11

2 Yıllık Üniversite Mezunları Ücretli Öğretmenlik Yapabilir mi? Önlisans Mezunları Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Yapabilir mi, Şartlar Ne?

Ücretli öğretmenlik maaşlarına zam yapılmasının ardından başvurular için araştırma yapılmaya başlandı. Ücretli öğretmen başvuruları başlamış bulunmakta. Ücretli öğretmen olarak görev almak isteyenler şartları ve nasıl başvuru yapacaklarını merak ediyor. Söz konusu ücretli öğretmenli için 2 yıllık önlisans mezunları başvuru yapıp yapamayacağını sorguluyor. Peki 2 yıllık üniversite mezunları ücretli öğretmenlik yapabilir mi? Önlisans mezunları ücretli öğretmenlik başvurusu yapabilir mi, şartlar ne? Ücretli öğretmenlik maaşları ne kadar? İşte detaylar...

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
2 Yıllık Üniversite Mezunları Ücretli Öğretmenlik Yapabilir mi? Önlisans Mezunları Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Yapabilir mi, Şartlar Ne?
ücretli öğretmen,öğretmen

Ücretli öğretmenlik yapmak isteyen kişiler gerekli şartları ve ilanları yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ücretli öğretmenlerin ek ders ücretlerine zam yapıldığını duyurdu. Buna göre, her beş ders için ilave bir ek ders ödemesi yapılacak. 2 yıllık üniversite mezunu olanlar ücretli öğretmen olarak başvuru yapıp yapamayacaklarını araştırıyor. Peki 2 yıllık üniversite mezunları ücretli öğretmenlik yapabilir mi? Önlisans mezunları ücretli öğretmenlik başvurusu yapabilir mi, şartlar ne? İşte detaylar...

2 YILLIK ÜNİVERSİTE MEZUNLARI (ÖNLİSANS) ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU YAPABİLİR Mİ?

Üniversitelerin 2 yıllık önlisans bölümlerinden mezun olan ve diplomasını alan adaylar ücretli öğretemenlik başvurusu yapabilir.

Ülkemizde öğretmen açığını kapatmak için her branştan ücretli öğretmen görevlendirilmektedir. Sadece 4 yıllık lisans mezunları değil, 2 yıllık ön lisans mezunları da ücretli öğretmenlik yapabilir.

ÖNLİSANS MEZUNU ÜCRETLİ ÖĞRETMEN OLABİLİR Mİ?

Üniversitelerin Lisans, önlisans programlarından mezun olanların başvuruları kabul edilecek.

LİSE MEZUNLARI ÜCRETLİ ÖĞRETEMENLİK YAPABİLİR Mİ?

Lise veya dengi (ortaöğretim mezunu) olan adayların ücretli öğretmenlik başvuruları kabul edilmez. Ücretli öğretmenlik için en az önlisans mezunu olmak gerekmektedir.

ASKERLİĞİNİ YAPMAMIŞ OLANLAR ÜCRETLİ ÖĞRETMEN OLABİLİR Mİ?

2022-2023 Öğretim Yılında Ders Ücreti Karşılığı Öğretmen olarak müracaatta bulunan erkek adaylardan askerlik ile ilişkisi bulunmaması şartı aranacaktır. (Terhis, tecil ya da muaf olmak)

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için bu şart aranmayacaktır.)
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Türk Ceza Kanunu'nun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • Sağlık durumunun öğretmenlik görevini yapmasına engel olmadığını sağlık ocaklarından son altı aylık süre içinde alacağı Sağlık Raporu ile belgelendirilmek.
  • Askerlik yükümlüsü olan adayların askerlikle ilişkisi bulunmamak.
  • Askerlikten muaf olmak*,
  • Askerliğini yapmış olmak*,
  • Askerliği tecil edilmiş olmak şart*.
  • Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar bakımından, öğreniminin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği yapılmış olmak.
  • Sabıka durumu ile ilgili Adliyeden veya (e-devletten) son altı aylık süre içinde alacağı Adli Sicil Kayıt belgesi ile belgelendirmek.
  • 2022-2023 Eğitim Öğretim döneminde Ders Ücreti Karşılığı ücretli öğretmenlik başvurusu yapan adayların müracaatları 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı içerisinde geçerlidir.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak çalışmamak.
  • Başvuru esnasında yanlış beyanda bulunduğu sonradan anlaşılan adaylar görevlendirilmişlerse görevlendirmeleri iptal edilir ayrıca haklarında yasal işlem başlatılır. (KPSS sonuç belgesindeki puan ile sisteme girilen puanın bire bir tutması gerekmektedir.)

2022 EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Ücretli çalışan öğretmenlere ve usta öğreticilere de müjde veren Erdoğan, "Her 5 ders için ilave 1 saat ek ders ödemesi yapacağız" dedi.

Erdoğan, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığı görev yapan öğretmenlere ve usta öğreticiler ile Kur'an kurslarında görevlendirilen öğreticilere her 5 ders için ilave 1 saat ek ders ödemesi yapacağız. Bu düzenlemenin ardından haftada 30 saat derse giren bir öğretmenin, usta öğreticinin ve Kur'an kursu öğreticisinin alacağı ücret 3 bin 400 liradan yüzde 68 artışla 5 bin 740 liraya yükselmektedir. Usta öğreticilerimizin 40 saat üzerinden alacakları ücret de 4 bin 500 liradan yüzde 64 artışla 7 bin 400 liraya çıkmaktadır. Yeni düzenlemenin ücretli çalışan öğretmenlerimize, usta öğreticilerimize ve Kur'an kursu öğreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum."

DERS SAATİ        MEVCUT ÜCRET               YENİ ÜCRET

Yeni düzenlemeye göre, ücretli öğretmen, usta öğreticil ve Kur'an kursu öğreticilerine ders saatine göre yüzde 64 ila 68 zam yapıldı.

30                           3 BİN 400 TL                       5 BİN 740 TL (Yüzde 68 zam)

40                           4 BİN 500 TL                       7 BİN 400 TL (Yüzde 64 zam)

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sinan demir21 Ağustos 2023 10:26

İki yılık ilahiyat mezunuyum din dersi için baş vuruda bulunmak istiyorum

Gönül Deger 9 Ekim 2022 16:13

Ben önlisans mezunu özel güvenlik ve koruma bölümü bitirdim nasıl başvuru yapabilirim

Sonraki Haber Yükleniyor...