Tgrt Haber
03 Temmuz 2022 14:13 - Güncelleme : 03 Temmuz 2022 17:38

Son dakika: 20 bin öğretmen atamasında taban puanlar ve kontenjan listesi açıklandı

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığının 1 Eylül’deki 20 bin öğretmen atamasına ilişkin kontenjan listesi ve ayrıntılar bakanlığın internet sitesinde yayınlandı. Buna göre en çok atama kontenjanı 7 bin 503 ile okul öncesi alanına verildi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika: 20 bin öğretmen atamasında taban puanlar ve kontenjan listesi açıklandı
MEB,öğretmen ataması

Milli Eğitim Bakanlığı atama bekleyen binlerce öğretmen adayının merak ettiği duyuruyu yaptı. 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin alanlar, taban puanları ve kontenjanlar belli oldu.

1 Eylül'de yapılacağı duyurulan sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin ayrıntılar MEB’in internet sitesinde paylaşıldı. Buna göre 99 branşta toplam 19 bin 969 öğretmen atanacak. Beden eğitimi alanı için 319 kontenjan ayrıldı. Ayrılan kontenjanın 31'i için milli sporculardan atama yapılacak.

EN FAZLA ATAMA YAPILACAK BRANŞLAR

Bu kapsamda en fazla atamanın yapılacağı ilk 5 branş sırasıyla şöyle oldu;

  1. Okul Öncesi Öğretmenliği: 7.503
  2. Sınıf Öğretmenliği: 2.223
  3. Özel Eğitim Öğretmenliği: 1.250
  4. Din Kültürü Ve Ahlâk Bilgisi: 1.218
  5. İlköğretim Matematik Öğretmenliği: 1.004

TABAN PUANLAR VE KONTENJAN LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesini verdiği 20 bin öğretmen atamasının yapılacağı tarihler geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından açıklanmıştı.

Öğretmen adaylarının en çok merak ettiği konuların başında, atamaların ne zaman yapılacağı geliyordu. Konuya ilişkin yaptığı detaylı açıklamada adayların ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihlerinin 18-26 Temmuz tarihleri arasında alınacağını söyleyen Bakan Özer, atama sonuçları için ise 1 Eylül’ü işaret etmişti.

Ön başvuruların ardından 29 Temmuz’da adayların sözlü sınava alınacağı merkezler ilan edilecek. Adaylar sözlü sınava 1-13 Ağustos tarihleri arasında girecek. Sınav sonuçları 16 Ağustos’ta açıklanacak. Daha sonra ise öğretmen adayları 27-31 Ağustos tarihleri arasında atama tercihlerini yapacak. Sonuçlar ise 1 Eylül’de açıklanacak.

  • Başvurular 18-26 Temmuz’da alınacak
  • Sözlü sınav merkezleri 29 Temmuz’da ilan edilecek
  • Sözlü sınavlar 1-13 Ağustos tarihleri arasında yapılacak
  • Sonuçlar 16 Ağustos’ta açıklanacak
  • Atama tercihleri 27-31 Ağustos tarihleri arasında alınacak
  • Sonuçlar 1 Eylül 2022'de açıklanacak

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...