Tgrt Haber
14 May 2019 21:53

Eğitim takvimi değişiyor! Okul tatilleri yeniden düzenlenecek

Yaklaşık 18 milyon öğrenciyi ve 1 milyon öğretmeni ilgilendiren Yeni Eğitim-Öğretim Çalışma Takvimi Modeli'nde son aşamaya gelindi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yarın yeni eğitim takvimini açıklayacak.

Eğitim takvimi değişiyor! Okul tatilleri yeniden düzenlenecek
meb,,ziya selçuk,,yeni eğitim takvimi,,yeni eğitim öğretim çalışma takvimi modeli,,okul tatil ne zaman,,yeni eğitim sistemi,

Eğitim takvimi yeniden düzenleniyor. Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen yeni eğitim öğretim çalışma takvimine son şekiller verildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yarın açıklayacağı Yeni Eğitim-Öğretim Çalışma Takvimi Modeli'nde alışılmışın dışında bir takvim olacak. Yeni eğitim takviminde dönem içinde sömestr tatilinden başka tatiller de olacağı gibi, yaz tatilinin süresi de kısalacak. 

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Yeni Eğitim - Öğretim Çalışma Takvimi Modelini tamamladı. Takvim, yarın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanacak.

Tatiller yeniden düzenlenecek
Okullardaki yaz tatili uygulamasına yönelik yeni düzenlemenin de takvimde yer alması bekleniyor. Mevcut sistemde, öğrenci ve öğretmenler 2 ara tatil yapıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim öğretim yılına 2 ara tatil daha eklemeyi planlanıyor. Bu ara tatillerin Kasım ve Nisan aylarına denk gelmesi ve birer hafta olması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tatil sürelerinin bölgesel ihtiyaçlara göre düzenlenebileceğini de söylemişti. Selçuk, "Sadece bir tane yarı yıl olması gerekmiyor bölgenin ihtiyaçlarına göre üç sömestrlik bir okul da olabilir" demişti.

Eğitim takvimi değişiyor! Okul tatilleri yeniden düzenlenecek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...