Tgrt Haber
09 Mart 2022 09:39 - Güncelleme : 10 Mart 2022 08:31

11 Mart Cuma İstanbul’da okullar tatil mi? Kar tatili olacak mı? Vali Yerlikaya duyurdu!

İstanbul’da etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle milyonlarca öğrenci kar tatili hakkında araştırma yapmaya başladı. Karadeniz tarafından giriş yapacak Sibirya etkili Aybar kar fırtınası gece saatlerinde etkisi gösterirken yarın yerini kar yağışına bırakacak. Peki 11 Mart Cuma kar tatili olacak mı?

İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle İBB ve İstanbul Valiliği ''Karla Mücadele Hazırlık Toplantısı'' yaptı.
İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle İBB ve İstanbul Valiliği ''Karla Mücadele Hazırlık Toplantısı'' yaptı.

Soğuk hava dalgası İstanbul’da etkili olmaya başladı. Gece saatlerinde başlaması beklene kar yağışı nedeniyle ''11 Mart İstanbul’da okullar tatil mi?'' sorusu merak ediliyor. Ocak ayında yağan kar yağışının benzeri beklenirken ulaşım ve eğitim alanın tedbirler gündeme gedli. İstanbul Valiliği ''Karla Mücadeleye Hazırlık Toplantısı'' düzenledi. Peki okullar kar tatili olur mu?

11 MART İSTANBUL’DA KAR TATİLİ OLACAK MI?

İstanbul’da gece saatlerinde etkisini gösterecek kar yağışı Perşembe ve Cuma günü şiddetini artıracak. Ocak ayında etkili olan kar yağışı hayatı felç ederken milyonlar öğrenci ve veli ''İstanbul’da okullar tatil olacak mı?'' sorusuna odaklandı.

Uzmanlar Sibirya etkili Aybar Kar Fırtınası nedeniyle 1987 yılında bu yana en şiddetli kar yağışı olacağını tahmin ediyor. Meteoroloji uzmanları vatandaşları uyarırken İstanbul Havalimanına ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmesi beklenen 205 uçak iptal edildi. Peki 11 Mart Cuma İstanbul’da okullar tatil mi?

11 Mart Cuma İstanbul’da okullar tatil mi? Kar tatili olacak mı? Vali Yerlikaya duyurdu!

Okulların kar tatili yapmasına ilişkin Valilik açıklama yaptı.İstanbul Valiliği, Meteoroloji'nin uyarılarının ardından okulların Perşembe ve Cuma günleri tatil edildiğini duyurdu. Valilik üniversitelerde ise öğretime 14 Mart'a kadar ara verildiğini açıkladı. Güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamu personeli de perşembe günü idari izinli sayılacak.

VALİLİK'TEN KAR TOPLANTISI

İstanbul genelinde yer yer kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının 4-5 gün sürmesi beklenirken Ocak ayında yaşanan kar kalınlığının tekrar etmesi bekleniyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında "Karla Mücadele Hazırlık Toplantısı" gerçekleştirildi. İstanbul’da gece ayrısından itibaren etkili olması beklenen kar yağışı tedbirleri konuşuldu.

Vali Ali Yerlikaya başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Hasdal Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri ile ilgili kurumların temsilcileri de yer aldı.

GÜNCEL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN! 

Vali Yerlikaya, "Valiliğimiz koordinasyonunda idari tedbirlerin tümü alacağız ve bu kararları şehrimizle paylaşacağız. Ulaşımın aksamadan devam edebilmesi için karla mücadele hazırlıklarımızı yaptık. Güvenlik güçlerimiz kendi bölgelerinde hazırlıklarını yaptılar" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Sibirya’dan gelen soğuk hava dalgası İstanbul’da etkili olmaya başladı. Uzmanlardan arka arkaya kar yağışı uyarıları gelirken İstanbul hava durumu merak edildi. İşte 5 günlük hava durumu:

  • 10 Mart Perşembe - En düşük sıcaklık: 0 En yüksek sıcaklık: 4 - Kar yağışlı
  • 11 Mart Cuma - En düşük sıcaklık: -1 En yüksek sıcaklık: 2 - Kar yağışlı
  • 12 Mart Cumartesi - En düşük sıcaklık: -2 En yüksek sıcaklık: 2
  • 13 Mart Pazar - En düşük sıcaklık: -2 En yüksek sıcaklık: 3
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...