Tgrt Haber
20 Ocak 2024 20:38 - Güncelleme : 20 Ocak 2024 20:38

ÖSYM, e-YDS sonuçlarını açıkladı

ÖSYM tarafından bugün düzenlenen Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) sonuçları açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM'nin resmi internet sitesinden erişebilecek.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
ÖSYM, e-YDS sonuçlarını açıkladı
ösym,sınav

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2024/1 İngilizce) sonuçları erişime açıldı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, bugün yapılan e-YDS'nin değerlendirme işlemleri tamamlandı. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile öğrenebilecek.

E-YDS SONUÇLARI İÇİN YIKLAYINIZ

Bu yılın ilk Elektronik Yabancı Dil Sınavı bugün gerçekleşti. Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki 47 salonda düzenlenen sınava 5 bin aday katıldı. İngilizce yapılan sınavda adaylara 80 soru için 180 dakika cevaplama süresi verildi. 13.45'te başlayıp 16.45'te sona eren sınav 3 saat sürdü.

2024 SINAV TAKVİMİNDE 12 e-YDS VAR

Elektronik sınavlar hakkında değerlendirmelerde bulunan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bu yıl sınav takviminde 12 e-YDS bulunduğunu bildirdi.

Ersoy, şunları kaydetti:

"Dijitalleşme çalışmaları kapsamında elektronik ortama entegre etmeyi planladığımız farklı sınavlar var. 2023 yılında 60 bine yakın aday bu sınavlara katıldı. e-YDS sonuçlarının aynı gün açıklanması, elektronik sınavların kağıt tabanlı olarak yapılan sınavlara göre en büyük avantajlarından biridir. Hızlı sonuç alma sayesinde, adaylara aldıkları puanı vakit kaybetmeden kullanma imkanı sağlıyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...