Tgrt Haber
03 Ağustos 2022 15:40 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 16:17

Sınav kaosu büyüyor! Eğitimciler son tabloyu yorumladı: KPSS iptal edilsin, YKS incelensin

Türkiye bir kez daha sınav sorularının çalındığı ve kopyalandığı iddiaları ile sarsıldı. Gözler milyonlarca kişinin girdiği sınavların mimarı ÖSYM’de. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınırken önümüzdeki haftalarda yapılacak sınavlar ve geçtiğimiz aylarda yapılan YKS’ye de gölge düştü. Peki KPSS ve YKS iptal edilecek mi? Önümüzdeki haftalarda yapılacak KPSS alan sınavları ertelenecek mi? TGRT Haber’de eğitimci Sevin, 31 Temmuz’da yapılan KPSS’nin mutlaka iptal edilmesi gerektiğini kaydederek “Önümüzdeki haftalarda yapılacak sınavlar da ertelenmeli, YKS ise incelenmeli” dedi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
KPSS,YKS,ÖSYM,KPSS Alan sınavı,Halis Aygün,Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi

31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sosyal medyada başka kaynaklardan kopyaladığı ve satıldığına ilişkin iddiaların yankısı sürüyor. İddia üzerine ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün gece yarısı görevden alınmıştı. Şimdi gözler 6-7 Ağustos’ta yapılacak KPSS Alan Bilgisi Sınavları ve 14 Ağustos’ta düzenlenmesi planlanan Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavında… Peki önümüzdeki sınavlar ertelenecek mi?, 31 Temmuz’daki KPSS iptal edilmeli mi? TGRT Haber’de eğitimci İlhan Sevin, sınavlara gölge düştüğünü söyleyerek “Önümüzdeki sınavlar ertelenmeli. YKS ise incelenmeli” dedi. 

“ÖNÜMÜZDE ALAN SINAVLARI ERTELENMELİ, SORULAR DEĞİŞMELİ”

Sevin, KPSS’de yer alan 20’ye yakın sorunun bir yayınevi tarafından daha önceden yayımlanmış olmasının bir skandal olduğunu söyledi. İnsanların yıllarca bu sınavlara emek verdiğini kaydeden Sevin, geçtiğimiz yıllarda da  benzer sorunların yaşandığına dikkat çekerek “ÖSYM eski Başkanı Ali Demir hüküm giymişti. Bunun tekrarlanması üzücü. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı bir problemin olduğunu söylüyor. ÖSYM, müfettiş görevlendirilecek. Şimdiden bu sınava gölge düştü, 31 Temmuz’daki KPSS’nin iptal edilmesi gerekiyor. 6,7 ve 14 Ağustos’ta yapılacak sınav sorularının incelenmesi ve denetlenmesi lazım” ifadelerini kullandı. 

“YKS DE İNCELENMELİ”

Sınavların iptal olması durumunda ortaya çıkacak tabloyu değerlendiren Sevin, “Hafta sonu yapılacak sınavın kitapçıkları basılmıştır. Sınav ertelenebilir. 31 Temmuz’daki sınav soruları sızdırıldıysa önümüzdeki haftaların soruları da şaibeli olur. Bu sınavların ertelenip sorularının değişmesi gerekiyor. Müfettişler inceleme yapacaklar. Savcılığın harekete geçmesi gerekiyor. 31 Ağustos’taki sınava gölge düştü. 3 sınavın ertelenmesi ve YKS’nin de incelenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

ÖSYM MERCEK ALTINDA 

ÖSYM’nin yapısının yenide ele alınması gerektiğini kaydeden Sevin, “Nasıl sızdırılıyor? Satıldığı da iddia ediliyor. ÖSYM’nin yapısının ana hatları yeniden ele alınmalı. ÖSYM eskiden toplumun en güvendiği kurumdu. Son yıllarda bunlarla anılıyor” dedi.  Soruları hazırlayan komisyonunun bir süre aileleriyle bile görüşemediklerinin altını çizen Sevin,

“Bu soruları sızdırmak son derece zor. Yüksek güvenlikli bir yer. Ayrıca soru hazırlayan kişiler çok ciddi bir araştırmadan geçiyor. Çok sıkı takip edilmesi gerekiyor. ” 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...