Tgrt Haber
03 Ağustos 2022 12:57 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 14:15

Son dakika! KPSS'de 'kopya' iddiası: DDK müfettişleri ÖSYM'ye gidiyor: Problemli bir durum var

Son dakika haberi: Devlet Denetleme Kurumu (DDK) KPSS'de 'kopya' iddialarının ardından harekete geçti. Müfettişlerin bugün ÖSYM'ye gideceğini belirten DDK Başkanı Arıncı, "Problemli bir durum var" diye konuştu. Geçtiğimiz hafta düzenlenen KPSS'de soruların kopyalandığı iddiası üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, DDK'yı görevlendirmişti.

Son dakika! KPSS'de 'kopya' iddiası: DDK müfettişleri ÖSYM'ye gidiyor: Problemli bir durum var
ÖSYM,KPSS,kopya,sınav,DDK,Devlet Denetleme Kurulu

31 Temmuz'da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 104 sınav merkezinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonrası 'kopya soru' iddiası gündeme bomba gibi düştü.

İddia sonrası ÖSYM sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada iddiaları yalanlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan ise olayın araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na talimat verdi. İncelemenin ardından elde edilen verilerin titizlikle değerlendirilerek gerekli adımların ivedilikle atılacağını söyleyen Erdoğan, "Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı ise müfettişlerin bugün ÖSYM'e gideceğini duyurdu. Arıncı, "Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edilecek. Problemli bir durum var gibi gözüküyor" diye konuştu.

TGRTHABER.COM.TR GÜNDEME GETİRDİ

Hafta sonu gerçekleştirilen KPSS'de çıkan soruların, sınavdan önce bir yayınevinin deneme kitaplarında yayımlandığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. KPSS'de adaylara sorulan 20 sorunun birebir aynısının daha önce bir yayınevinin deneme sınavlarında yer aldığına ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Tgrthaber.com.tr'nin gündeme getirdiği skandal iddia sonrası sınava giren adaylar, haklarının gasp edildiği gerekçesiyle endişeye kapılıp tepkisini dile getirirken, siyasiler de iddiaların araştırılması çağrısında bulundu.

ÖSYM YALANLADI

Sınavın sorunsuz bir biçimde tamamlandığını belirten ÖSYM, sosyal medyadaki iddiaların asılsız olduğunu bildirip şu açıklamayı yaptı:

"2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır."

ERDOĞAN'DAN DDK'YA TALİMAT

ÖSYM'nin sosyal medyadaki iddialaron asılsız olduğu yönündeki açıklamalarına rağmen tepkiler dinmedi. Devreye giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verdi.

ÖSYM BAŞKANI AYGÜN GÖREVDEN ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği inceleme talimatın ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...