Tgrt Haber
13 Ekim 2021 16:15

Son dakika! YKS ikinci ek tercih dönemi yarın başlıyor

Son dakika haberi: ÖSYM Başkanı Halis Aygün, üniversitelerde ikinci ek tercih döneminin yarın başlayacağını açıkladı. Başvurular 18 Ekim Pazartesi günü sona erecek.

Son dakika! YKS ikinci ek tercih dönemi yarın başlıyor
ösym,yks,tercih

Üniversitelerde ikinci ek tercih dönemi başlıyor. Öğrencilerin merakla beklediği önemli gelişmeyi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Halis Aygün, "Değerli adaylarımız, 2021-YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemlerini yarın başlatacağız. Tercihlerinizi 14-18 Ekim tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz. Yapacağınız tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

BAŞVURU KOŞULLARI

2021 YKS ikinci ek yerleştirmesinde; merkezi yerleştirme ve ek yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleşmeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabilecek. Bunun yanı sıra özel yetenek sınavı sonucu ile bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran adaylar da ikinci ek yerleştirmede tercihte bulunabilecek.

YKS merkezi ve birinci ek yerleştirmede ÖSYM tarafından bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların ise ikinci ek yerleştirmede tercih yapma hakkı olmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...