Tgrt Haber
13 Aralık 2021 09:46

13 Aralık euro ve dolar kaç TL? Dolar 14 TL'yi aşarak rekor kırdı!

Dolar fiyatı yatırımcıların ilgi odağı olurken gözler Merkez Bankası faiz kararı toplantısına odaklandı. İslam Memiş dolar tahmini yaparken ‘’TCMB dolar müdahaleleri al sat yapan rantçılar tarafından kullanılıyor’’ ifadelerine yer verdi. Peki dolar kaç TL? 13 Aralık dolar ve euro tahmini.

13 Aralık euro ve dolar kaç TL? Dolar 14 TL'yi aşarak rekor kırdı!
dolar,merkez bankası,islam memiş

Haftanın ilk işlem gününde dolar hafta içinde açıklanacak Merkez Bankası faiz kararına odaklandı. Dolar/TL kuru Aralık ayı başında 13,95 TL seviyelerine çıkarken 14 TL sınırını aştı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) sağlıksız fiyat hareketi gerekçesiyle iki defa döviz satışıyla müdahale etti. İşte ''Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Dolar yükselecek mi düşecek mi?'' sorularının cevabı. 

13 ARALIK DOLAR KAÇ TL? 

Dolar/TL kuru Merkez Bankası Para Politikaları Toplantısı (PPK) ardından açıklanacak faiz kararına odaklandı. Unicredit yayımladığı bir araştırma raporunda Merkez Bankası’nın 100 baz puanlık bir faiz indirimi yapmasını beklediklerini, gelecek yılın başlarında ise politika faizinin yüzde 12’ye kadar indirileceğini düşündüklerini belirtti. Vatandaşlar haftanın ilk işlem gününde ‘’Dolar kaç TL?’’ sorusuna odaklandı. 

13 Aralık Pazartesi dolar 14,08 TL’den alıcı buluyor.

13 Aralık euro ve dolar kaç TL? Dolar 14 TL'yi aşarak rekor kırdı!

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI TOPLANTISI NE ZAMAN? 

Merkez Bankası faiz kararı ile ilgili  bekleyiş sürerken geçtiğimiz günlerde Şahap Kavcıoğlu faiz indirimi için sınırlı alanın kaldığının altını çizdi. Böylece piyasalarda ''TCMB faiz indirimi uygulayacak mı?'' sorusu oluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan dolar/TL kuru hakkında ''Şu anda Merkez Bankamız birçok ülkenin Merkez Bankalarıyla da dayanışma içerisinde. Onlarla da birçok görüşmeler yapılıyor. Buralardan da tabi çok daha büyük güç kaynaklarını inşallah elde edecektir. Bizim bu noktada da herhangi bir sıkıntımız söz konusu değil. Ben bu kur ataklarını da tersine çevireceğimize inanıyorum. Her zaman söylediğim gibi, inşallah bu da bizi teğet geçecektir. Bunu herkes böyle bilsin'' söyledi.
Merkez Bankası PPK toplantısı 16 Aralık Perşembe günü yapılacak. 

Piyasalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ve Kasım'da çekirdek TÜFE'nin kısmi gerileme göstermesi nedeniyle Merkez Bankasının 16 Aralık'ta yapılacak yılın son PPK toplantısında da faiz indireceğini tahmin ediyor. Piyasa Merkez Bankası’nın faizlerde 100 baz puan indireceği konuşuluyor. Piyasa Katılımcıları Anketi'nin yıl sonu dolar tahminini  9,98'den 13,77'ye, 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi ise 10,93'ten 15,56'ya çıkardı. 

EURO KAÇ TL? 

Dolar kuru yeni haftanın ilk işlem günÜNde sınırlı bir düşüş yaşayarak 13,83 seviyelerinden başlamıştı. Ancak dolar/TL kuru sonrasında yönünü yukarı çevirerek 14,08 ile yeni rekorunu kırdı. Euro/TL’de 15,79'dan işlem görüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...