Tgrt Haber
03 Temmuz 2021 15:49

303 projenin 80’i tamamlandı, sıra Zeytinburnu’nda

Millet bahçelerinde şu ana kadar 303 projenin 80'i tamamlanıp vatandaşın hizmetine sunulurken, yüzde 95’i biten Zeytinburnu Millet Bahçesi içinse geri sayım başladı.

303 projenin 80’i tamamlandı, sıra Zeytinburnu’nda
zeytinburnu,,millet bahçesi,

Millet bahçelerinde sayı her geçen gün artıyor. Şu ana kadar 79 ilde yaklaşık 55 milyon metrekare alana sahip millet bahçeleri projelendirildi ve ihaleleri yapıldı. 303 projesinin 80'i tamamlanıp vatandaşın hizmetine sunuldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, 2023 yılına kadar 81 ilde millet bahçesi projelerinin gerçekleştirileceğini söylemişti.

Bu kapsamda tamamlanmayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından 11 Temmuz 2020’de temeli atılan Zeytinburnu Millet Bahçesi’nde sona yaklaşıldı. Yüzde 95’i tamamlanan ve toplamda 63 bin metrekarelik alana sahip olan bahçe için 15 Temmuz Şehidi Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk anısına da kitabe hazırlanıyor.  

Öte yandan bahçenin içerisinde 700 metre bisiklet yolu, 990 metre yürüyüş yolu, 3 bin metrekare çocuk oyun alanları, 11 bin 500 metrekare etkinlik alanı, 5 bin 800 metrekare çok amaçlı etkinlik çayırı ve 2 bin 700 metrekare açık hava sergi platformu bulunuyor.

AÇILIŞ EYLÜLDE

 Millet bahçesinin son durumu hakkında bilgi veren Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “1999 yılından beri buranın nasıl olurda yeşil alan olarak kazandırılır diye düşünüyorduk. Artık sonuna geldik. Herhalde Kurban Bayramı’ndan sonra eylül ayına doğru buranın halkımızın, hemşerilerimizin ve bölgenin insanlarına açılacağını düşünüyoruz. Resmi açılışını inşallah sayın cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile yapmak istiyoruz. Onun için şimdilik bir tarih veremiyoruz” diye konuştu.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...