Tgrt Haber
29 Mart 2024 03:15 - Güncelleme : 29 Mart 2024 10:33

Altında tarihi hareketlenme! Gram altından kuyumcu rafları güncellendi

Altın tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Fed'in faiz indirimlerine açık kapı bırakması sonrası yükselişini sürdüren altın tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.234 dolara ulaştı.

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
Altında tarihi hareketlenme! Gram altından kuyumcu rafları güncellendi

Son dönemlerde yükselişini sürdüren altın yeni rekorlar kırmaya devam ediyor. Değerli metallerin fiyatları perşembe günü artarken altın tüm zamanların en yüksek seviyesine fırladı.

Altın, Fed'in bu yıl faiz indirimine gideceği yönündeki düşüncenin devam etmesiyle birlikte bir miktar daha değer kazandı. Şimdi gözler 29 Mart'ta açıklanacak olan Amerika Birleşik Devletleri Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Fiyat Endeksi raporunda olacak.

Altın kısa bir süre için yüzde 1,35 artışla 2.234 dolar ile yeni bir rekora ulaştı.

GÜNÜ 2 MİLYON 408 BİN LİRADAN TAMAMLAMIŞTI!

Borsa İstanbul Altın Piyasası'nda standart altının kilogram fiyatı, en düşük 2 milyon 264 bin lirayı, en yüksek 2 milyon 420 bin lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, bugünün sonunda yüzde 0,3 artışla 2 milyon 416 bin lira oldu. Standart altının kilogram fiyatı dün günü 2 milyon 408 bin liradan tamamlamıştı.

Altında tarihi hareketlenme! Gram altından kuyumcu rafları güncellendi - 1. Resim

Piyasaların açılması akabinde ise uluslararası piyasalarda altının ons fiyatında yukarı düzeyde yükseliş hızlandı. Gram altının fiyatı rekorunu kırdı. Gün içinde satışı 2 bin 337 TL sunulacak. Serbest piyasa da ise gram altında 2.405 TL'yi bulan satışlara yer verilecek. Kapalıçarşı bazlı altın fiyatlarında çeyrek altın 4 bin 162 liradan tam altın ise 16 bin 333 liradan raflara konuldu.  


Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...