Tgrt Haber
20 Aralık 2018 16:18

Asgari ücrette TÜİK hesabına uyulmuyor

TÜİK, asgari ücrette pazarlıklara başlanması için belirlediği 2 bin 213 lira olan rakamı komisyona sundu. Son 4 yılın verilerine bakıldığında komisyonun asgari ücret için belirlediği rakam TÜİK'in hesabından 200 ila 300 lira altında kaldı.

Asgari ücrette TÜİK hesabına uyulmuyor
asgari ücret,,tüik,

Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısını gerçekliştirdi. Toplantıda TÜİK, bir işçinin asgari geçim tutarını 2 bin 213 TL olarak belirledi.

Asgari ücrete yapılacak zammın belirlenmesi konusunda TÜİK'in pazarlıklara başlanması için sunduğu rakam belirleyici oluyor.

Son 4 yılın verilerine göre; komisyonun verdiği karar genel olarak TÜİK'in belirlediği rakamın 200 ile 300 lira altında kaldı.

Asgari ücrette TÜİK hesabına uyulmuyor

2019 yılının Ocak ayından itibaren geçerli olacak zam miktarının da TÜİK'İn belirlediği rakamdan 200 ila 300 lira daha düşük olacağı öngörülüyor.

"BİZİM HESABIMIZIN ALTINDA"
TÜİK'in belirlediği rakamın ardından TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, "TÜİK’in açıkladığı rakam 2 bin 213 lira 40 kuruş. Bizim hesabımız bundan fazla, 2 bin 385 lira" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...