Tgrt Haber
29 Temmuz 2021 16:38

BDDK ve TSB selden etkilenenler için harekete geçti: Kolaylık sağlanacak

BDDK Düzce, Rize ve Artvin’de meydana gelen sel felaketi nedeniyle bankaların kredi işlemlerine yönelik vatandaşlara kolaylık sağlanacağını duyurdu. TSB ise sel ve su baskınlarının yol açtığı hasarlara ilişkin, tazminat ödeme sürecinin hızlandırıldığını ifade etti.

BDDK ve TSB selden etkilenenler için harekete geçti: Kolaylık sağlanacak
BDDK,sel,TSB,rize,artvin,düzce

BDDK ve TSB Karadeniz'deki sellerden olumsuz etkilenen vatandaşlara kolaylık sağlamak için kolları sıvadı. BDDK bankaların kredi işlemlerine yönelik vatandaşlara kolaylık sağlanacağını duyururken TSB de tazminat ödemelerine ilişkin süreci hızlandırdıklarının bilgisini paylaştı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Düzce, Rize ve Artvin’de meydana gelen sel felaketi nedeniyle bankaların kredi işlemlerine yönelik vatandaşlara kolaylık sağlanacağını duyurdu.

Buna göre 1 Ocak 2022'ye kadar Düzce, Rize ve Artvin İllerinde yapılan alışverişlerde kredi kartı taksitlendirme süreleri iki katı olarak uygulanacak. Ayrıca kredi vadeleri ise hem yeni kullandırılacak hem de yeniden yapılandırılacak krediler için yönetmelikteki sürelere tabi olmaksızın, ödemesiz dönemlerin uygulanması da dâhil olmak üzere bankalarca belirlenecek.

TSB'DEN TAVSİYE KARARI

Öte yandan Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Yönetim Kurulu da Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketi kapsamında, hasar ödemelerine ilişkin tavsiye kararı aldığını duyurdu.

TSB yaptığı yazılı açıklama ile Rize ve Artvin illerinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle vefat eden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifa dileklerini iletti.

Birlik Yönetim Kurulu'nun dün olağanüstü toplanarak Rize ve Artvin'de meydana gelen sel ve su baskınlarının yol açtığı hasarlara ilişkin, tazminat ödeme sürecinin hızlandırılarak mağduriyetin bir an önce giderilmesi adına gelişmeleri değerlendirdiği bildirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...