Tgrt Haber
29 Eylül 2021 16:16

Bitcoin için yeni tahmin: Son düşüş, yeni rekor gelebilir

Ay başından bu yana düşüş yaşayan Bitcoin fiyatı için yeni bir tahmin geldi. Ünlü kripto stratejisti ve trader Inmortal, Bitcoin'in Ekim başına kadar devam edeceğini ancak sonrasında 64 bin 900 dolarlık rekor seviyesine doğru artışa geçerek yeni zirve yapacağını söyledi. Öte yandan Bitcoin’in mevcut fiyat hareketinin şimdiye kadarki son düşüş olacağını kaydeden ünlü stratejist, bu düşüşün bir satın alma fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğinin sinyalini verdi.

Bitcoin için yeni tahmin: Son düşüş, yeni rekor gelebilir
Bitcoin,Kripto para,Ethereum,Dogecoin

Dünyanın en büyük kripto para madencilik cihazları satıcılarından biri olan Bitmain'in Çin'de satışlarını durduracağı belirtiliyor.

Pekin merkezli şirket ülkede devam eden regülasyon baskılarını dikkate alarak üretiminin büyük bölümünü Güney Çin bölgesi ile diğer ülkelere kaydırma kararı aldığını oda belirtti. Coindesk'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre şirket artık Çin'de makine satışı yapmayacak. Bitmain, haber hakkında resmi bir açıklama yapmaktan sakındı.

Bitcoin için yeni tahmin: Son düşüş, yeni rekor gelebilir

EL SALVADOR’DAN YENİ ADIM

Öte yandan ülke genelinde kripto para kullanımına geçen El Salvador bir ilke daha imza attı. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, ‘ilk adım’ diyerek, Bitcoin madencilik tesisi kurduklarını ve bunun volkanik enerji ile çalışacağını açıkladı. Böylece devlet eliyle resmi olarak dünyada ilk defa Bitcoin madenciliğine yönelik bir yatırım yapılmış oldu.

Bitcoin için yeni tahmin: Son düşüş, yeni rekor gelebilir
El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele haberi 'ilk adım' diyerek Twitter hesabından duyurdu.

SERT ÖNLEMLER ALINDI

Çin Merkez Bankası geçen hafta kripto para alım satımı konusunda sert bir adım atarak kripto paralarla ilgili tüm işlemleri yasa dışı hale getirdi. Kararın ardından ise ilk adım dev kripto borsası Huobi Global’den gelmişti. Şirket Çin’deki kullanıcıların tamamının hesaplarını kapatacağını bildirdi. Çinli e-ticaret devi Alibaba da karara ayak uyduran kurumlar arasında yer alarak, madencilik cihazı satışlarını 8 Ekim’den itibaren askıya alacağını duyurdu.

BITCOIN İKİ İLERİ BİR GERİ

Kripto paraların bir numarası Bitcoin bugün 40 bin doları test etmesinin ardından toparlanma çabası ile yönünü yeniden yukarı çevirmiş ve bu sabah 42 bin 500 doların üzerine çıkmıştı. Bitcoin şu sıralar yeniden 42 bin doların altına çekilerek 41 bin 986 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin için yeni tahmin: Son düşüş, yeni rekor gelebilir

YENİ REKOR GELİYOR

Bugün Twitter üzerinden paylaşımda bulunan analist ve trader Rekt Capital, Bitcoin fiyatında toparlanma belirtilerinin gözlendiğini, ancak makro faktörlerin henüz istenilen kıvama gelmediğini söyledi. Piyasa değerlendirmesinde, uzun vadeli fiyat analizi yaptığı Bitcoin için, kritik seviyenin 43 bin 600 dolarda olduğunu savundu.

Ünlü kripto stratejisti ve trader Inmortal ise ay başından beri düşüş yaşayan Bitcoin fiyatının Ekim başına kadar devam edeceğini ancak sonrasında 64 bin 900 dolarlık rekor seviyesine doğru artışa geçerek yeni zirve yapacağını söyledi. Öte yandan Bitcoin’in mevcut fiyat hareketinin şimdiye kadarki son düşüş olacağını kaydeden ünlü stratejist, bu düşüşün bir satın alma fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğinin sinyalini verdi.

Bitcoin için yeni tahmin: Son düşüş, yeni rekor gelebilir

DOGECOIN ÇÖKÜŞTE

Benzer şekilde popüler büyük altcoinlerin çoğu yeni bir toparlanma dalgası içine girmiş durumda. 3 bin dolar seviyesinde kalıcı olamayan Ethereum şu sıralar yüzde 3,4 değer kazanarak 2 bin 902 dolar seviyesinde bulunuyor.

Bitcoin için yeni tahmin: Son düşüş, yeni rekor gelebilir

Mayıs ayından beri en çok değer kaybeden kripto paralardan biri olan Dogecoin 0,19 cent, son üç haftada yaklaşık yüzde 28 değer kaybeden Ripple ise 0,91 cent.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...