Tgrt Haber
03 Ocak 2022 11:51

Bitcoin’i 2022 yılında neler bekliyor? Bitcoin’de son durum ne? Bitcoin ne kadar?

Kripto para piyasasının en popüler coinlerinden olan bitcoin giderek değerini düşürmeye devam ediyor. Bitcoin’in en çok değer kaybettiği dönem olan Aralık ayı krpito piyasasında hayal kırıklığı yaşattı. Bitcoin’in patlamasıyla dudak uçuklatan bir piyasa oluşmasının ardından farklı dijital paralarda rakip olarak çıktı. 2021 yılında ani düşüşler ve çıkışlar yaşayan kripto paraların yeni yıl sonrası ne durumda olacağı ise en çok merak edilenler arasında yerini aldı. Bitcoinin yaşadığı değer kaybından sonra tekrar yükselişi yakaladı. Peki kripto paranın kurucusu olan Bitcoin’de son durum ne? Bitcoin’i 2022 yılanda neler bekliyor? Bitcoin ne kadar? İşte en çok takip edilen bitcoin piyasasına dair her şey…

Bitcoin’i 2022 yılında neler bekliyor? Bitcoin’de son durum ne? Bitcoin ne kadar?
bitcoin,kripto,kripto para,elon musk

Yatırımcıların en çok ilgi duyduğu konulardan olan kripto para piyasasının son durumu en çok ilgi duyulan konular arasında yerini almaya devam ediyor. Giderek artan kripto para piyasasının popülerliğini koruyup korumayacağı ise yatırımcıların takibinde. 2021 yılında yaşadığı ani düşüşler ve çıkışlar sonrasında yeni yıldaki durumunun ne olacağı merak ediliyor. Kripto paranın kurucusu olan bitcoin en değerli coinlerin başında yerini alıyor. 2022 yılına girdiğimiz bu ilk günlerde en çok merak edilen ise kripto para piyasasının durumunun ne olacağı oldu. Peki Bitcoin ne kadar? 2022'de kripto paraların durumu ne olacak? Bitcoin’de son durum ne?  İşte detaylar...

Yasal Uyarı: Bu içerik bir yatırım tavsiyesi değildir. Bir görüş olduğu bilinmeli ve bu şekilde değerlendirilmelidir.

BİTCOİNDE NELER YAŞANDI?

Kripto para piyasasında giderek artan bir pazar haline gelirken gün gün ne kadar değer kazandığı ise yatırımcılar tarafından mercek altına alınıyor. 22 milyar dolar pazara sahip olan kripto para piyasası giderek değer kazanırken, bitcoin 2021 yılı içerisinde sürpriz bir şekilde dalgalanmalar yaşadı. Dijital para birimi olarak işlem gören kripto para piyasası yılbaşında bitcoin’in 2,4 milyar kaybının ardından oldukça nadir bir aşırı satım durumuna girmesi ve Ethereum'un Arrow Glacier yükseltmesini yayınlaması dahil olmak üzere birçok benzersiz olay yaşadı. Bitcoin'in trajik kaybının ardından, kripto para biriminin kurucusu olarak hızlıca toparlanarak kripto para piyasasının milyarlara yükselmesine neden oldu. Bunun sonucunda Ethereum, Binance ve Cardan %5 ile %25 arasında kazanç elde etti.

Bitcoin’i 2022 yılında neler bekliyor? Bitcoin’de son durum ne? Bitcoin ne kadar?

En çok araştırılan ve merak edilen coinlerin başında gelen kripto para Bitcoin, geleneksel finans desteği sayesinde 2021'de rekor seviyelere ulaştı. Uzmanlar değişkenlik gösteren sektörün gelecek yıl nasıl performans göstereceğini tahmin etmekte zorlanıyor.

2020 Aralık ayından 2021 Nisan ayına kadar değeri üç katından fazla artarak 60 bin dolara ulaşan Bitcoin'in, 2021 yılına girerken fiyatı 50 bin doların altına indi. Euronews'te yer alan habere göre, kripto para yatırım fonu ARK36'nın yönetici direktörü Loukas Lagoudis, "Aşağı yönde daha fazla baskıya neden olabilecek dalgalı ve yönsüz fiyat hareketi, dijital varlık piyasasına çok fazla belirsizlik getirdi" dedi.

BİTCOİN NASIL ZİRVE YAPTI?

2009 senesinde Satoshi Nakamoto tarafından tasarlanan ve şu anda milyar dolarlık pazar haline dönüşen bitcoin ilk olarak Elon Musk’ın birkaç tweet atmasıyla patlama yaşadı. ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Şubat ayında 1,5 milyar dolarlık varlığını Bitcoin'e yatırdığını duyurması, Mastercard ile Bank of New York Mellon'un ise kripto para birimlerinin kullanımını kolaylaştıracak adımlar atmasının ardından 2021'in başında dijital para birimlerinin değerinde hızlı bir yükseliş yaşandı

Bitcoin’i 2022 yılında neler bekliyor? Bitcoin’de son durum ne? Bitcoin ne kadar?

Dünyanın en zengin insanlarından gelen bu açıklamalar sonrasında Bitcoin fiyatı ekim ayında 66 bin dolarla zirve yaptı. Elon Musk'ın kripto para birimleri hakkında "tartışmalı" tweet'lerle piyasanın yükselmesine ve düşmesine yardımcı olduğu söyleniyor.

BİTCOİN 2022’DE NE OLACAK?

Tüm dünyanın gözünün üstünde olduğu en zengin kurucuların yaptığı açıklamalardan sonra patlama yaşayan bitcoin en değerli para piyasaların başında yerini almayı. Toplam değeriyle dudak uçuklatan kripto piyasası giderek değer kazanırken 2021 yılında yaşadığı düşüş ve artışlarla Bitcoin sürpriz bir hareketlilikle dikkat çekti. Kripto borsası Kraken'in CEO'su Jesse Powell bir röportaj sırasında, “Yıl sonunda şimdiye kadar daha yüksek olacağımızı bekliyordum” dedi. Ancak Powell, kripto paralara ilişkin ana akım farkındalığın oluşması ve düzenleyicilerin harekete geçme sinyalleri vermesi nedeniyle 2022'nin Bitcoin için daha iyi bir yıl olabileceğini söyledi.

Bitcoin’i 2022 yılında neler bekliyor? Bitcoin’de son durum ne? Bitcoin ne kadar?

Bitcoin için 2022 yılının iyi bir yıl olacağını söyleyen Powell, “Sadece 10 yıllık grafiğe baktığınızda bu size bilmeniz gereken her şeyi söylüyor. Dünyadaki diğer tüm varlıklardan daha iyi performans gösterdi” diyor.

BİTCOİN’İN BU HAFTAKİ DURUMU NASILDI?

En çok değer kazanan kripto paraların başında gelen Bitcoin en kötü performansını Aralık ayı içerisinde gösterdi. Aralık ayında yaşadığı düşüşle tedirginlik yaşatan Bitcoin hayal kırıklığıyla birlikte 2022 yılı içerisinde kripto paralar için ne getirileceği konuşulurken analistler, yukarı yönde hareket konusuna temkinli yaklaşıyor.

Kripto piyasasında tedirginlik yaşanmasına neden olan Bitcoin’in yılın en kötü performansını gösterdiği Aralık ayında, kripto paralar çok önemli bir kırılma noktasına geldi. Birçok altcoin ralli öncesi dip çalışması görüntüsü sergilerken Bitcoin’de ise dün gerçekleşen yukarı hareket konusunda birçok analist çok temkinli.

Türkiye'de kripto para yatırımcıları içinse 2022 başka bir belirsizlik daha içeriyor. Kripto paralar için getirileceği söylenen yasal düzenleme. TBMM’de düzenlenen ve (yatırımcı tarafında) kripto para temsilcilerinin davet edildiği danışma toplantısından çıkan ilk sonuçlar, kripto para yatırım gelirlerinin vergilendirilmesi noktasında tartışma yaratmış durumda.

Kripto para piyasasındaki düşüşleri değerlendiren şirket MicroStrategy, Bitcoin düştükçe elindeki adeti çoğaltıyor.

Lider kripto para birimi Bitcoin, TL karşısında 630 bin 150 TL'ye kadar geriledi. Kripto paralara son birkaç haftadır düşüş hakim.

49 bin 500 dolar seviyesinden yeni bir düşüş başlatan Bitcoin yeniden 46 bin doların altına kadar geriledi. Bitcoin bir süre 46 bin dolar seviyesinde işlem gördükten sonra yeniden yön değiştirdi ve artış başlattı. Kripto para şuanda 47 bin 500 seviyelerinde bulunuyor.

Bitcoin’i 2022 yılında neler bekliyor? Bitcoin’de son durum ne? Bitcoin ne kadar?

Bitcoin’den sonraki en büyük ikinci kripto para olan Ethereum ise 4 bin dolar seviyesini tekrar kırmayı başaramadı. Ethereum bu seviyenin hemen altında 4 bin 970 dolar civarında seyrediyor.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) parasal sıkılaşma yönündeki sinyalleri piyasada kripto gibi riskli yatırımlara yönelik iştahı azaltırken yıl sonuna doğru gerçekleşen düşük işlem hacmi de kripto piyasasında yükselişin önüne geçiyor.

ABD'den Kripto Para HamlesiSon olarak ABD Hazinesinin finansal gözetimden sorumlu üst düzey yetkilisi, hükümet düzenleyicilerinin yatırımcıları ve finansal sistemi, değeri başka bir itibari para birimine ya da değerli bir varlığa sabitlenmiş kripto para türü olan sabit coinlerin oluşturduğu risklerden korumak için yasa koyuculardan harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

BİTCOİN NE KADAR?

Aralık ayını düşüşle kapatan Bitcoin, 3 Ocak 2022 Pazartesi gününe yüzde 1,04 gerileyerek 47 bin 343 dolardan başladı.

BİTCOİN ALIŞ: $46.654,00

BİTCOİN SATIŞ: $47.990,00

‘BİTCOİN FİYATI PATLAYACAK’ DİYEN ÜNLÜ EKONOMİST TARİH VERDİ

Aralık ayında yaşadığı düşüş sonrasında hayal kırıklığı yaşatan Bitcoin için yıl sonunda tahminler peş peşe geldi. Yaptığı tahminlerle kripto para sahipleri heyecanlandıran isimlerden biri de ekonomist ve kripto traderı Alex Kruger oldu. Kruger kriptocular için sevindiren tahminin paylaştı. Kruger, Bitcoin değerlendirmesinde yılın ilk haftasında yukarı yönlü bir tırmanış gerçekleşeceğini duyurdu.

Bitcoin’i 2022 yılında neler bekliyor? Bitcoin’de son durum ne? Bitcoin ne kadar?

Yaptığı yükseliş tahminleriyle dikkat çeken Ekonomist ve kripto para traderı Alex Kruger, 105.800 Twitter takipçisine Bitcoin fiyatlarında patlama yaşanacağını duyurdu. Tarih veren Kruger yılın ilk haftasını işaret etti. Kripto para birimlerinin gelecek yılın hemen başında yeniden canlanacağını tahmin ettiğini söyleyen Alex Kruger, yatırımcıları karar vermeye çağırdı. Ünlü ekonomist Bitcoin fiyatları için değerlendirmede bulunarak, BTC'nin son dört yılda yüzde 7 ile yüzde 36 arasından artış gösterdiği bir 'yılın ilk haftası' yaşandığına dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...