Tgrt Haber
31 Aralık 2021 23:27

'Bitcoin fiyatı patlayacak' diyen ünlü ekonomist tarih verdi

Geleceğin para birimi olarak lanse edilen Bitcoin için yılın sonunda tahminler peş peşe geldi. Yaptığı tahminlerle kripto para sahiplerini heyecanlandıran isimlerden biri de ekonomist ve kripto traderı Alex Kruger oldu. Kruger kriptocular için sevindiren tahmini paylaştı. Kruger, Bitcoin değerlendirmesinde yılın ilk haftasında yukarı yönlü bir tırmanış gerçekleşeceğini duyurdu.

'Bitcoin fiyatı patlayacak' diyen ünlü ekonomist tarih verdi
bitcoin,kripto,trader,Alex Kruger,BTC,ayı,boğa,hoder,faiz

Ekonomist ve kripto para traderı Alex Kruger, 105.800 Twitter takipçisine Bitcoin fiyatlarında patlama yaşanacağını duyurdu. Tarih veren Kruger yılın ilk haftasını işaret etti. Kripto para birimlerinin gelecek yılın hemen başında yeniden canlanacağını tahmin ettiğini söyleyen Alex Kruger, yatırımcıları karar vermeye çağırdı. Ünlü ekonomist Bitcoin fiyatları için değerlendirmede bulunarak, BTC'nin son dört yılda yüzde 7 ile yüzde 36 arasından artış gösterdiği bir 'yılın ilk haftası' yaşandığına dikkat çekti.

Kruger'ın paylaşımı şu şekilde:

Bitcoin fiyatı, ilk haftalarda artıyor: 2021 +%36; 2020 +%13; 2019 +%7; 2018 +%18. Noel Baba’yı ayılar öldürdü, ama 'Bilge Adamları' duydun mu?

'Bitcoin fiyatı patlayacak' diyen ünlü ekonomist tarih verdi

BİTCOİN İÇİN RİSK ALIN

Kripto para traderı Alex Kruger, ABD para politakasını belirlemek için gerçekleştirilecek Federal Açık Piyasa Komitesi öncesi Bitcoin fiyatlarının düşmesini beklediğini dile getirdi.

'Bitcoin fiyatı patlayacak' diyen ünlü ekonomist tarih verdi

Toplantı öncesinde düşüşe geçmeden evvel Ocak ayı başlarında Bitcoin fiyatlarının yükseleceğini paylaşan Kruger şöyle dedi:

Hala, fon girişlerinin yönlendirdiği Ocak ayı başlarında güçlü bir kripto ‘yukarı’ piyasası bekliyoruz. Ardından, bir sonraki şişirme baskısı çok sıcak gelirse (12 Ocak 2022) bir sonraki FOMC’den (26 Ocak 2022) önce risk alın.

2022 KRİPTO TABLOSU OLUMLU

Alex Kruger, gelecek yıl görünüm hakkında da olumlu bir tablo çizdi. Ünlü ekonomist, daha geniş kripto varlık sektörünün 2022’de en az yüzde 30 ve yüzde 50’ye kadar yükselebileceğini açıkladı.

'Bitcoin fiyatı patlayacak' diyen ünlü ekonomist tarih verdi

Kruger'ın boğalar ve ayılara kötü haberi var:

+%30 veya +%50. Hem boğalar hem de ayılar hayal kırıklığına uğrayacak.

HODER DEĞİL TRADER

Federal Rezerv, enflasyondaki artışın ardından faiz artırımı için güçlü sinyaller vermişti. Aralık ayı ortasında Federal Rezerv'den 2022'de en az üç faiz artırımı olacağına dair anlatımlar paylaşılmıştı. Alex Kruger, yaklaşık bir hafta önce yaptığı değerlendirmede daha yüksek faiz oranlarının trader’ları holder’lara tercih edeceğini belirtti.

'Bitcoin fiyatı patlayacak' diyen ünlü ekonomist tarih verdi

Kruger'ın değerlendirmesi şu şekilde oldu:

Yürüyüş ≠ ayı piyasası. Yürüyüş = karşı rüzgar (ceteris paribus daha sığ eğim), artan oynaklık. Bu, daha yüksek nakit bakiyeleri taşımayı ve daha agresif kar elde etmeyi, yani holder’ların piyasasından daha çok trader’ların piyasasını gösterir. Kıyamet manzarası için değil.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...