Tgrt Haber
29 Aralık 2021 16:36

Elon Musk Bitcoin'i bulan kişiyi açıkladı

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, ortaya çıkmasının üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen kim tarafından bulunduğu henüz bilinmeyen dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’i kimin bulduğu ile ilgili açıklama yaptı. Musk, kripto para birimi uzmanı Nick Szabo'nun dijital para birimi Bitcoin'in esrarengiz kaşifi Satoshi Nakamoto olabileceğini söyledi.

Elon Musk Bitcoin'i bulan kişiyi açıkladı
elon musk,nick szabo,satoshi nakamoto,bitcoin,kripto para

13 yıl önce ortaya çıkmasına rağmen dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin’i kimin bulduğu hala bilinmiyor. SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk, katıldığı bir yayında Bitcoin’i kimin bulduğunu açıkladı.

BITCOIN’İ KİM BULDU?

Yapay zeka araştırmacısı Lex Fridman, dünyanın en zengin insanı Elon Musk’a Bitcoin’i kaşifi Nakamoto'nun gerçek kimliği hakkında ne düşündüğünü sordu. Bu soruya Bitcoin’in piyasaya sürülmesinden önce fikirlerin evrimine bakılabileceğini belirten Elon Musk, “Bu fikirler hakkında kimin yazdığını görebilirsiniz” diyerek cevap verdi.

MUSK: BITCOIN’İN ARKASINDAKİ İSİM NICK SZABO

Bitcoin’i kimin bulduğunu ‘açıkça’ tam olarak bilmediğini belirten Elon Musk, ancak dünyanın önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in oluşturulması için Szabo'nun teorilerinin temel göründüğünü söyledi. Nick Szabo'nun bu fikirlerin evriminden herkesten daha fazla sorumlu olduğunu belirten Musk, "O Nakamoto olmadığını iddia ediyor, ama bunun ne burada ne de orada olduğundan emin değilim. Ancak Bitcoin'in arkasındaki fikirlerden herkesten daha fazla sorumlu olan kişi gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Elon Musk Bitcoin'i bulan kişiyi açıkladı

‘EN İYİ BITCOİN EŞLEŞMESİ SZABO’NUN’

Bitcoin ilk olarak 2008 yılının ekim ayında takma adı Satoshi Nakamoto olduğuna inanılan bir veya birden fazla kişi tarafından ortaya çıkarılırken, dilbilim araştırmacıları ekibi, 2014 yılında Nakamoto’nun yanı sıra Szabo ve diğer 10 potansiyel geliştiricinin Bitcoin teknik incelemesini inceledi. Bitcoin teknik incelemesi ile Szabo'nun yazısı arasındaki dilsel benzerliklerin sayısının esrarengiz olduğunu belirten araştırmacılar, Bitcoin ile ilgili yazıları olan diğer yazarların hiçbirinde Szabo’nun yazıları kadar iyi bir eşleşme yakalayamadıklarını aktardı.

Bitcoin'in ortaya çıkışını Nick Szabo’ya bağlayan bir diğer etken ise New York Times’ın 2015 yılındaki raporu oldu. Blok zincir ve Bitcoin teknolojisinin tarihi hakkında konuşmalar yapmasına rağmen Szabo, dijital varlığın ardındaki isimsiz kaşif olduğu iddialarını birçok defa reddetmişti.

1998 yılında “Bit Gold” adlı kripto para birimini oluşturması da Szabo’nun Bitcoin ile bağlantısının olmasının bir başka nedeni olarak öne çıkarıldı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...