Tgrt Haber
15 Kasım 2021 11:29

Çalışma Bakanlığı harekete geçti: Kadın istihdamı için 3 yeni proje

Kadın istihdamı ve kadın girişimcilerin sayısının artması için 3 yeni proje daha hayata geçiriliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın kontrolünde ilerleyen projeler kadın girişimcilere destek ve hibe verecek.

Çalışma Bakanlığı harekete geçti: Kadın istihdamı için 3 yeni proje
kadın girişimci,kadın istihdamı,ekonomi,istihdam,çalışma bakanlığı

Çalışma Bakanlığı, kadın istihdamının artırılmasına yönelik üç yeni proje başlattı. Kadın istihdam eden girişimciye yüzde 65 destek verilecek. Geleceğin meslekleri için 7 milyon euro hibe dağıtılacak. Eğitimde yer almayanlar istihdama dâhil edilecek. Bu çerçevede ilk olarak 4 bin kadın girişimci belirlenecek. Bunlara ilave kadın istihdamında işçilik maliyetinin yüzde 65’i oranında destek sağlanacak. Ücretler 20 ay boyunca ödenecek. Kadınlar ilk kez geleneksel işler olarak tabir edilen kooperatifçilik, çocuk bakımı, hasta bakımı gibi konular dışında bir iş proje fikriyle destek alacak. Okumayan ve çalışmayan 18-29 yaş aralığındaki kadınların güçlendirilmesi için hibe programları geliştirilecek.

 

KADIN İSTİHDAMI İÇİN 3 YENİ PROJE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kadın istihdamını artırmak için 3 proje hayata geçirecek. "Kayıtlı Kadın İstihdamın Desteklenmesi Projesi" bu 3 projeden biri olacak. Yedi ilde hayata geçirilecek olan projenin bütçesi 29,5 milyon avro olacak. Proje kapsamında 4 bin kadın girişimci belirlenecek, projenin destek süresi ise 20 ay olacak.

Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Projesi ise kadınların istihdama katılmasını destekleyecek bir diğer proje olacak. Başvuruları alınan projenin değerlendirme süreci devam ediyor. Kadınlar ilk kez geleneksel işler olarak tabir edilen konular dışında proje fikriyle destek alacak. 8,8 milyon euroluk projenin 7 milyon eurosu hibe olarak dağıtılacak.

Bir başka proje de “NEET” Bu projeyle okumayan ve çalışmayan kadınların istihdamı sağlanacak. 18-29 yaş aralığındaki kadınların güçlendirilmesi, beceri ve istihdam imkânlarının geliştirilmesi adına pek çok faaliyet yapılacak.

Çalışma Bakanlığı harekete geçti: Kadın istihdamı için 3 yeni projeElmas Birinci ve Gülhanım Delihasan'ın karton bardak üretim atölyesi

 

RİZELİ İKİ KADIN GİRİŞİMCİNİN BAŞARISI

Kadın girişimcilerin en iyi örneklerinden biri de Rize’de yaşayan Elmas Birinci ve Gülhanım Delihasan, iki kadın KOSGEB’den aldıkları hibe krediyle kentin ilk karton bardak üretim atölyesini kurdu. Tesiste günlük yaklaşık 100 bin karton bardak üretilirken işlerin çok güzel gittiğini belirten Birinci “Sanayi sektöründe varız” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...