Tgrt Haber
24 Mart 2015 01:39

Depoları fulleyin, zam kapıda

Petrol her geçen gün daha fazla zamlanıyor ve her zaman daha fazla almak zorunda kalınıyor. Ancak petrolleri depolamazsanız yani depoyu fullemezseniz zam ile daha fazla para ödeyeceksiniz.

Depoları fulleyin, zam kapıda
petrol, zam,

JBC Enerji Araştırma Merkezi Petrol Uzmanı Julius Walker, AA muhabirine yapmış olduğu açıklamada, rafinerilerin yaz aylarına doğru daha çok ham kara elmas (petrol) talep edeceğine işaret ederek, bu nedenle Senenin ikinci yarısında global talepte artış beklendiğini ifade etti . Petrol fiyatlarının düşmesinde, Amerika’daki üretim artışının ve İran´la batılı ülkelerin nükleer müzakerelerindeki mutabakat beklentisinin etkili olduğunu ifade eden Walker, arz fazlası mevcut bulunan dönemin sona ereceğini ve Senenin ikinci yarısında daha güçlü fiyatlar beklediklerini açıkladı . Brent türü petrolün yaza doğru bir daha 60 doların üstüne çıkmasını öngördüklerini açıklayan Walker, “Yıl bitimine doğru artan global taleple beraber varil fiyatının 65 doların üstüne yükseleceğini düşünüyoruz” diye açıkladı . Walker, Amerika’daki kara elmas (petrol) stoklarının 80 Senenin en yüksek seviyesine çıktığına dikkati çekerek, Senenin ikinci yarısında ülkedeki kara elmas (petrol) üretimi artışının durmasını beklediklerini ve bu faktörün de kara elmas (petrol) fiyatlarını yukarı çekeceğini açıkladı . Geçen sene haziran ayından beri neredeyse yarı yarıya düşen kara elmas (petrol) fiyatları, şubat ayında ilk defa yükseliş göstermiş ve Brent türü kara elmas (petrol) fiyatı varil başına 60 doların üstüne çıkmıştı. JBC Enerji Araştırma Merkezi Petrol Uzmanı Julius Walker, yaptığı açıklamada petrol’ün fiyatının dahada artacağını söyledi. Petrole globalde dahada artış olacağını söyleyen Walker fiyatların böylece dahada artacağını söyledi. Brent türü petrolün yaza doğru bir daha 60 doların üstüne çıkmasını öngördüklerini açıklayan Walker, “Yıl bitimine doğru artan global taleple beraber varil fiyatının 65 doların üstüne yükseleceğini düşünüyoruz” diye açıkladı . Petrol 70 doları görebilir ABD merkezli uluslararası danışmanlık kuruluşu IHS’nin Kıdemli Uzmanı Jamie Webster da bu sene sonunda artacak talebin etkisiyle kara elmas (petrol) fiyatlarının 60 doları aşarak, 70 dolar seviyesine ulaşabileceğini belirtti . Yıl ortasına kadar ABD’deki kara elmas (petrol) üretim artış hızının en üst düzeye ulaşacağını ancak kısa vadede bu artışın durabileceğini ifade eden Webster, kara elmas (petrol) fiyatları üzerindeki aşağı yönlü baskının nisan-mayıs aylarında sona ereceğini belirtti . Webster, yaz aylarına doğru ABD’deki üretimin azalmasını beklediklerine işaret ederek, “Stoklardaki kara elmas (petrol) azalabilir. Yaz aylarında rafinaj sezonuyla beraber artan talep de fiyatların yükselmesini sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. Tahminlere göre Mayıs ayından itibaren petrol fiyatının artacağı tahmin edilirken JBC Enerji Araştırma Merkezi Petrol Uzmanı Julius Walker’in tahminlerine göre petrol Mayıs ayından itibaren 60 doların üzerine çıkacağı tahmin ediliyor görüşünü belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...