Tgrt Haber
26 Mart 2024 09:45 - Güncelleme : 26 Mart 2024 09:51

Deprem konutu için başvuruyu kaçıranlara ek süre! e-Devlet üzerinden yapılabilecek

Depremzedelerin başvuruları için ek süre verildi. Deprem konutu hak sahipliği için başvuru e-Devlet üzerinden alınacak. Başvuruların bugün saat 23.59'a kadar yapılması gerekiyor.

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı
Deprem konutu için başvuruyu kaçıranlara ek süre! e-Devlet üzerinden yapılabilecek

Deprem konutu başvurularında verilen ek süre bugün doluyor. 11 ilde yaşanan 6 Şubat depremlerinde ev ve iş yerleri yıkılan depremzedelere devlet yardımı verilecek. Destekten yararlanacaklar için 1 günlük ek süre tanındı.

BAŞVURULAR ONLİNE YAPILABİLECEK

Başvuruları kaçıran depremzedeler bugün saat 23.59'a kadar e-Devlet ya da başvuru ofisleri üzerinden başvuru yapabilecek. Ayrıca bölgede 122 noktada kurulan başvuru ofisleri üzerinden de başvurular alınacak.

Deprem konutu için başvuruyu kaçıranlara ek süre! e-Devlet üzerinden yapılabilecek - 1. Resim

YENİ HAK SAHİPLİĞİ İMKANI TANINDI

Deprem bölgesinde başvuruda bulunan 845 bin 371 depremzededen yaklaşık 442 bininin hak sahipliği kabul edildi. Ancak zamanında başvuru yapamadıkları için konut kurasına dahil edilmeyen depremzedelere yeni bir hak sahipliği imkanı daha getirildi.

İNŞAAT KREDİSİ İMKANI DA SUNULUYOR

Depremzedelere tanınan yeni hak sahipliği ile devletin yapacağı konutlardan ve inşaat kredisi imkanından faydalanabilecekler.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...