Tgrt Haber
30 May 2022 17:46 - Güncelleme : 30 May 2022 17:56

Doge coin kurucusundan şaşırtan sözler: Kriptonun sonunun gelmesini istiyorum, Elon Musk...

Doge coin kurucusu Jackson Palmer çok konuşulacak bir röportaj verdi. En büyük 11. kripto para biriminin arkasındaki isim, “kriptonun sonunun gelmesini istediğini” söylerken Doge coin’in sık sık pas aldığı Elon Musk hakkında da yorumda bulundu.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Doge coin kurucusundan şaşırtan sözler: Kriptonun sonunun gelmesini istiyorum, Elon Musk...
kripto para,doge coin

Doge coin kurucusu Jackson Palmer kriptonun sonunun gelmesini istediğini söyledi. Avustralyalı ekonomi yayını Crikey’e verdiği röportajda çok konuşulacak açıklamalara imza atan Palmer, “kriptonun sonunun gelmesini diliyorum ama öyle olmuyor” dedi.

"Giderek daha fazla insanın hiçbir şey yapmadan para kazanmaktan başka bir şey yapmıyor, bu bir nevi çöküş” diyen Palmer, kripto para ekosistemine mevcut eleştirilerini dile getirdi.

Palmer, başta kriptonun beklenenden daha hızlı sonlanacağını ve insanların derslerini alacağını düşündüğünü söyleyerek bu noktada bir hayal kırıklığı yaşadığını ifade etti. Dogecoin kurucusu, “Son altı ayda gitgide artan bir azim gördüm. Büyük paraları olan insanların işin içine girdiğini görüyorsunuz. Bu, işlerin aksine kötülemediği anlamına geliyor” diye konuştu.

ELON MUSK’A DOLANDIRICI SUÇLAMASI

San Franciscolu genç adam NFT’lere çarpıcı bir şekilde “dolandırıcılık” yakıştırması yaparken kripto ekonomisinin büyük bir taraftarı olan Elon Musk’ı da hedef aldı.

Palmer, Doge coin’in şöhretini büyük oranda borçlu olduğu Musk’a da “dolandırıcı” dedi. Dogecoin, başta şaka amaçlı çıkış yaptıktan sonra hızlı ve dalgalı grafiğiyle adından fazlasıyla söz ettirmiş ve Musk’ın radarına girmişti. Jakson Palmer, “O bir dolandırıcı, bir gün vaat ettiğini yerine getirebileceğini umarak bir vizyon satıyor, ama bunu bilmiyor. Biliyormuş gibi yapmakta gerçekten çok iyi. O ve tüm milyarderler hakkındaki fikrim, onları pek umursamıyorum." ifadelerini kullandı.

“Kripto destekçileri tarafından akıtılan yığınla para görüyorum. Yeni bir grup aptalın gelmesini bekliyorlar. Bu, döngüler halinde olur” diyen Palmer, "Bence bir kaza olması gerekecek. Bence bir tür pop için çok geç kaldık ve bunun büyük bir patlama olacağını düşünmüyorum. Çok daha acı verici olacak ve ne yazık ki, bu gerçekleştiğinde muhtemelen azınlıkları ve sosyoekonomik yelpazenin alt ucundakileri etkileyecek.” sözleriyle devam etti.

O BİR ANTİ-KAPİTALİST

Dogecoin 2013 yılında, o sırada ortaya çıkan altcoin basma çılgınlığına bir eleştiri olarak “şaka” amaçlı çıkmıştı. Kripto para birimi şimdi en değerliler listesinde 11’inci sırada. Palmer geçen yıl sosyal ağ Twitter’dan yaptığı “Yıllarca çalıştıktan sonra, kripto para biriminin öncelikle vergiden kaçınma, azaltılmış düzenleyici gözetim ve yapay olarak zorlanan kıtlığın bir kombinasyonu yoluyla yandaşlarının zenginliğini artırmak için inşa edilmiş, doğası gereği sağcı, hiper-kapitalist bir teknoloji olduğuna inanıyorum.” paylaşımıyla dikkati çekmişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...