Tgrt Haber
28 May 2022 14:41 - Güncelleme : 28 May 2022 14:47

Batan kripto para Terra'nın ikinci sürümü yayında

Terra ekosistemindeki LUNA ve UST hezimetinin ardından Terra 2.0 yayına girdi. İki haftadan fazla bir süredir kripto para piyasasının içine düştüğü bunalımda başrol oynayan coin’ler uzun bir süre sonra bugün hareketlendi.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Batan kripto para Terra'nın ikinci sürümü yayında
kripto para,luna

En büyük 7. kripto para birimi iken 3 gün içerisinde batan LUNA ve onunla aynı çatı altındaki sabit coin UST, yaklaşık 48 milyar doların buharlaştırarak piyasadan silinmişti. Mayıs başındaki 80 dolar fiyatından bir anda yüzde 100’e yakın düşüş gerçekleştiren LUNA ve 1 dolara sabit olan UST, kripto para piyasasından 1 trilyon dolara kadar bir kayba neden oldu.

İki birimin ana şirketi Terra bugün Terra 2.0’ı başlattığını duyurdu. Binance, Kraken, Huobi Global, Bitrue, Bybit, HitBTC, Okcoin, OKX Gateio KuCoin, LBank, Cryptocom, FTX, Bitfinex, Bitget ve MECX Global gibi kripto para platformları tarafından desteklenen “kurtarma operasyonu” sonucunda LUNa para birimi bugün öğle saatlerinde kimi borsalarda 20 dolara yakın fiyat buldu.

PLAN NASIL İŞLEYECEK?

Terra kurucusu olan Do Kwon ve ekibi, topluluğu tebrik ederken önemli birkaç duyuru yaptı. Buna göre LUNA’lar ödül kazanmak ve stake etmek, çeşitli kripto uygulamalarında ve borsada işlem yapmak üzere birçok alanda kullanılabilecek.

Terra ekosistemi için bir diğer önemli gelişme ise 1,3 milyar UST token’ının yakılması planı oldu. Terra yönetişim sistemi tarafından onaylanan yakım, toplam UST arzının yaklaşık yüzde 11’ini oluşturuyor.

UST yakımı kararı, Terra ağının yeniden doğuşunun ve yeni LUNA token’larının basılmasının onay almasının ardından gelmişti. Mayıs ayının ilk günlerinde 1 dolara sabit kripto para UST, sabitliğini kaybederek 0,04 dolara kadar gerilemişti.

Yeni LUNA dağıtım programına göre yatırımcılar ilk olarak hak ediş miktarlarının yüzde 30’unu alacak olup ve bu token’lar 21 gün boyunca kilitli olarak kalırken geri kalan miktarın ise 2 yılda dağıtılması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...