Tgrt Haber
05 Ağustos 2021 09:30

Dolar kritik seviyeyi aştı: Kur 8,56'yı gördü

Geçtiğimiz gün temmuz ayı enflasyon verisi sonrası 8,29’a gerileyen dolar/TL bu seviyelerden gelen alımlar beraber bu sabah kritik 8,50 seviyesini aşarak 8,56 lirayı gördü. Euro ise 10,00 liranın üzerindeki yükselişlerini bugün de sürdürdü.

Dolar kritik seviyeyi aştı: Kur 8,56'yı gördü
dolar,euro,kur,döviz,türk lirası

Dolar fiyatları bu sabah 8,50 seviyesinin üzerini gördü. Geçtiğimiz gün 8,29 seviyesindeki alımlarla yükselişe geçen dolar/TL’de ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in, aylık enflasyon oranlarının yılsonuna doğru aşağı geleceklerini öngördüğünü söylemesi doların güçlenmesinde etkili oldu.

Öte yandan  Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, merkez bankasının varlık alımlarını azaltma sürecine doğru ilerlediğini ifade etti. Fed Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in tahvil alım programını azaltmaya "yakın zamanda" ve kademeli şekilde başlamasını istediğini söyledi. San Francisco Fed Başkanı Mary Daly ise, Fed'in bu yıl içinde veya gelecek yılın başlarında varlık alım programını azaltmaya başlama noktasına gelmesinin çok muhtemel olduğunu ifade etti.

Fed’den gelen şahin değerlendirmelerin ardından dünü 8,48 seviyesinden kapatan dolar/TL bu sabah yüzde 1 değer kazanarak 8,56 lira civarında işlem görüyor.

Euro da 10,00 lira üzerindeki yükselişini sürdürerek 10,11 liradan el değiştiriyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları önemliydi. Erdoğan, Ağustos ile birlikte enflasyonda düşüşün görüleceğini belirtti. Faize yönelik yorumları ise dikkat çekiciydi. Bu noktada faiz oranlarında da düşüşe geçildiğini, yüksek faizin olmayacağını çünkü yüksek faizin yüksek enflasyon getireceğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...