Tgrt Haber
16 Eylül 2021 16:49

Dolarda sürpriz yükseliş: Kritik seviyeyi aştı

ABD'den gelen işsizlik başvuruları ve perakende satış verileri sonrasında dolar fiyatları hareketlendi. Güne 8,45 seviyelerinde başlayan dolar 8,51'in üzerini test etti.

Dolarda sürpriz yükseliş: Kritik seviyeyi aştı
dolar

ABD’de perakende satışlar Ağustos’ta okula dönüş alışverişinin de etkisiyle beklenmedik biçimde yükseldi. ABD Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre perakende satışlar Temmuz’daki yüzde 1,8 düşüş sonrası Ağustos’ta yüzde 0,7 arttı.

Bir diğer veri ise ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları oldu. Buna göre ABD işsizlik başvuruları geçen hafta kasırganın etkisiyle arttı. Devam eden başvurular ise pandemi döneminin en düşük seviyesine indi ve 11 Eylül’de sona eren haftada 20 bin artışla 332 bine yükseldi. 

ABD’den gelen veriler sonrasında dolar endeksi 92,91 ile gün içi zirveye çıktı ve aylık bazda en yüksek seviyeyi test etti.

Bu gelişmelerle güne 8,45 seviyelerinde başlayan dolar yüzde 1,4 değer kazanarak 8,51’in üzerini test etti. Euro ise yeniden 10,02 seviyelerini gördü.

Uzmanlar kurda 8,50 seviyesinin aşılamaması durumunda yükselişin sınırlı kalacağı ifade etmişlerdi.

DÖVİZ REZERVLERİNDE İLK

TCMB’nin toplam rezervleri 10 Eylül haftasında 120,1 milyar olarak kaydedildi. Böylelikle 2016 yılından bu yana ilk kez toplam rezervler 120 milyar doları aştı. 10 Eylül haftasında swap hariç net rezerv ise eksi 39,2 milyar dolar oldu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...