Tgrt Haber
27 Mart 2024 07:53 - Güncelleme : 27 Mart 2024 08:48

Emekliler bankalara koştu! Rekor başvuru yapıldı! Ödemeler yarın başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir mitinginde kamu bankaları tarafından emeklilere verilecek promosyonun 8 bin ile 12 bin lira arasında olacağını açıklamasının ardından başvurular rekor seviyeye ulaştı.

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: TGRT Haber
Emekliler bankalara koştu! Rekor başvuru yapıldı! Ödemeler yarın başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kayseri mitinginde söylediği "Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi." sözleri sonrası birçok emekli kamu bankalarına koştu.

Emeklilere verilecek promosyon için başvurular rekor seviyeye ulaştı.

Emekliler bankalara koştu! Rekor başvuru yapıldı! Ödemeler yarın başlıyor - 1. Resim

REKOR BAŞVURU

Kamu bankalarının emekli promosyonları artırıldıktan sonra, dün başvuru rekoru kırıldı. Promosyon başvurularının ilk gününde Ziraat Bankası'na 446 bin başvuru gerçekleştirilirken Vakıfbank ve Halkbank'a da toplam 100 bin kişi başvurdu.

ÖDEMELER YARIN BAŞLIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, promosyon ödeme tarihleriyle ilgili bilgi vererek, ödemelerinin 28 Mart Perşembe günü itibarıyla hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Emekliler bankalara koştu! Rekor başvuru yapıldı! Ödemeler yarın başlıyor - 2. Resim

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KAYSERİ MİTİNGİNDE DUYURMUŞTU

21 Mart'ta AK Parti'nin Kayseri mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli promosyonlarına ilişkin "Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum." demişti.

EMEKLİ BANKA PROMOSYONU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Promosyonlar için başvuru, bankalardan ya da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Bankalar emekliye promosyon için 3 yıl taahhüt istiyor. Daha avantajlı bir teklif olması durumunda banka değişikliği yapmak mümkün. Değişiklik durumunda cayma bedeli alınmıyor, anlaşma yapılan bankada kalan süre için ödenen promosyon miktarı iade ediliyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Misafir 27 Mart 2024 09:19

Küçük esnaf ssk Bağkur eşitliği 7200 bekliyoruz

Sonraki Haber Yükleniyor...