Tgrt Haber
06 Ocak 2022 09:25

Gümüş ne kadar? Gümüş fiyatı artar mı? İslam Memiş gümüş yorumu

Altın ve dolar ardından yatırımcılar gümüş yatırımı hakkında da araştırma yapmaya devam ediyor. Vatandaşlar ‘’Gümüş ne kadar? Gümüş fiyatı artacak mı?’’ sorularının cevabını ararken İslam Memiş 2022 gümüş fiyatı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gümüş ne kadar? Gümüş fiyatı artar mı? İslam Memiş gümüş yorumu
gümüş,,gram gümüş,,ons gümüş,,islam memiş,

2022 yılı ile gümüş fiyatları merak konusu oldu. Yatırımcılar ''Gümüş artacak mı?'' sorusunun cevabını arıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gümüş fiyatı tahmini yaparken 2022 yılında gümüş fiyatılarında artış yaşanacağını duyurdu. İşte gümüş fiyatları hakkında bilmeniz gerekenler. 

GÜMÜŞ NE KADAR? 

Gümüşün ons fiyatı, 2021 yılını yüzde 12’ye yakın değer kaybıyla kapatırken; yıl içinde 30 dolar ile 21 dolar arasında dalgalı bir seyir izledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemi açıklamalarının ardından dolar/TL kuru, altın fiyatları ardından gümüş fiyatı da düştü. 

İslam Memiş hem ons hem gram gümüş fiyatlarının neredeyse 2 kat değer kazanacağını ifade etti. Gümüşün çeyrek altın yerini almaya hevesli olduğunu ifade eden Memiş gümüş fiyatı tahmini yaptı ve 2022 yılında ons gümüş fiyatında 40 dolar seviyesini görmeyi beklediğini söyledi. 

6 Ocak Perşembe ons gümüş 22,63 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Gram gümüş ise 9.99 TL’den işlem görüyor. 

Gümüş ne kadar? Gümüş fiyatı artar mı? İslam Memiş gümüş yorumu

GÜMÜŞ FİYATLARI ARTACAK MI? 

Gümüş fiyatları hakkında haberler gelmeye devam ederken yatırımcılar ''Gümüş fiyatları artacak mı?'' sorusunun cevabını arıyor. Gram gümüş fiyatı tahmini yapan İslam Memiş, “2021 yılı içinde 11-12 lira aralığında bir gram fiyatı öngörmüştüm. 13,20 lira seviyesine kadar yükseldi. 2022 yılında gümüşün gram fiyatında 20 lira seviyesini bekliyorum. Tabi bu yükselişlerde ons gümüşün de etkisi olacak” dedi.

İSLAM MEMİŞ GÜMÜŞ TAHMİNİ

Dolar ve altın fiyatları ardından vatandaş gümüş fiyatlarına odaklandı. İslam Memiş devletlerin ve şirketlerin ciddi anlamda piyasadan gümüş topladığını vurguladı. Memiş “Gümüş çünkü sadece bir yatırım aracı değil. Dünyada çok ciddi anlamda talep görmeye devam ediyor’’ değerlendirmesini yaptı. Memiş  ‘’2021 yılında enflasyonu fiyatlamamış olan bir gümüş var ve bu gümüş pimi çekilmiş bomba gibi kenarda bekliyor. 2022 yılında Fed süreci ile baskılanma olabilir ama önemli olan Fed’in enflasyona karşı mücadelesinin başarılı olup olamayacağı ve bunun hiperenflasyona gideceği mi sorusu’’ ifadelerini kullandı. 

İslam Memiş yükselen altın fiyatları nedeniyle düğünlerde çeyrek altın takmakta zorlanan vatandaşların yakında gümüş takmasının şaşırtıcı olmadığını vurguladı.

GÜMÜŞ NEREDEN ALINIR? 

Yatırım araçları arasından son dönemlerde önemli bir yer edinen gümüş vatandaşların ilgisini çekti. Peki gram ve külçe gümüş nereden alınır? Bankalardan gümüş satın almak son derece yaygınken dileyenler fiziki olarak dükkanlardan alabilir.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...