Tgrt Haber
15 Eylül 2021 13:27

İngiltere’nin Türkiye kararı yarın: Kırmızı listeden çıkacak mı?

İngiltere'nin perşembe günü yapacağı seyahat güncellemesinde 'yüksek riskli ülke' statüsündeki bazı ülkelerin sarı listeye alınabileceği belirtildi. Mayıs ayından beri yasaklı listede olan Türkiye'nin seyahat kısıtlamasının bitmesi bekleniyor.

İngiltere’nin Türkiye kararı yarın: Kırmızı listeden çıkacak mı?
ingiltere,seyahat yasağı,Türkiye

İngiltere hükümeti koronavirüse karşı oluşturduğu seyahat listesini yarın yeniden güncelleyecek.

Covid data analiz şirketi Tim White'e göre aralarında Sri Lanka, Türkiye, Güney Afrika, Maldivler, Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Kenya ve Meksika'nında yer aldığı bir düzine ülkenin kırmızı listeden çıkarılacak. Mayıs ayından bu yana "yüksek riskli" ülkelerin bulunduğu kırmızı listede yer alan Türkiye’nin sarı listeye alınması bekleniyor.

LONDRA BÜYÜKELÇİLİĞİ AÇIKLAMIŞTI

Sky News'e konuşan Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği de Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılacağını açıkladı. Büyükelçilik bir önceki açıklamasında da aynı ifadeleri kullanmış ancak İngiltere Türkiye'yi kırmızı listede tutmaya devam etmişti.

Türk Büyükelçiliği tarafından Sky News'e yapılan açıklamada, "İngiltere'nin trafik lambası sistemi için kriter aldığı veriler söz konusu olduğunda, Türkiye'nin durumu sarı listede yer alan pek çok ülkeden daha iyi" denildi.

KIRMIZI LİSTEDEKİ ÜLKE SAYISI AZALACAK

Şu anda İngiltere'nin kırmızı listesinde 60'dan fazla bulunuyor. Ancak hükümetin basitleştirilmiş iki aşamalı bir sistem üzerinde çalıştığı ve bu sistemin hayata geçmesi durumunda kırmızı listedeki ülke sayısının oldukça azalması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...