Tgrt Haber
08 Nisan 2015 04:20

Keçi çiftliğiyle 10 milyon dolarlık ithalatı durdurdu

İşkadını Baltalı, Fransızlar'ın keçi peyniri Buche'ün aynısını 'Büş' adıyla üreterek 10 milyon dolarlık ithalatı bitirdi.

Keçi çiftliğiyle 10 milyon dolarlık ithalatı durdurdu
keçi, çiftlik, peynir,

İş hayatında bankacılıktan deri sektörüne kadar birçok alanda çalışan Baltalı Gıda'nın Başkanı Funda Özer Baltalı, keçi sütü üretimiyle cari açığa yıllık 10 milyon dolarlık darbe vurdu. Baltalı, Fransa'nın meşhur keçi peyniri Buche de Chevre'yu (Büş de Çevro), Türkiye'de 'Büş' markasıyla üretti. İthalatçı firma, ürünün tadının daha iyi ve fiyatının da yüzde 50 daha ucuz olduğunu görünce dış alımı durdurdu.

HOLLANDA'DA STAJ YAPTI
Baltalı, iş hayatına çanta ve deri ürünleri üretimiyle başladı. Ardından da şirketini sattı. Buradan elde ettiği gelir, Londra ve İstanbul'daki eviyle yatını satarak 32 milyon liralık yatırımla, keçi sütü işine girdi. Hollanda'da çiftliklerde çalıştı. Sonra da İzmir Seferihisar'da 200 keçi ile sektöre girdi. Şu anda 24 bin keçiye ulaşan Baltalı, yılda 300 litre süt işleme kapasitesini de 4 milyon litreye çıkardı. 'Büş' diye okunan özel keçi peynirinin Türkiye'de olmadığını gören Baltalı, 'Büş' markasıyla aynı peyniri üretti. Baltalı, "Bizden sonra bu ürünün ithalatı durdu. Keçi sütü ve ürünlerinde Türkiye'de pazar lideriyiz" dedi. Baltalı, cirolarının 12 milyon lira olduğunu ve 400 bin dolarlık da ihracat yaptıklarını belirtti.

İYİ KEÇİ PEYNİRİ KOKMAZ
Anne sütüne en yakın sütün keçiden elde edildiğini söyleyen Baltalı, günlük süt üretimi de yapacaklarını söyledi. Ünlü gurmelerin iyi keçi peynirinin kokması gerektiğine dair sözlerinin yanlış olduğunu söyleyen Baltalı, "Aslında kokan keçi pisliği. Hayvanın memelerine bulaşır. Biz bu sorunu çözdüğümüz için bizimkiler kokmuyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...