Tgrt Haber
27 Ekim 2015 13:21

Kredi kartı kullananlara müjdeli haber!

BDDK kurumsal olanlar dahil olmak üzere, tüm kredi kartı ile yapılan beyaz eşya, mobilya ve eğitim harcamalarında taksitlendirme süresini halen yürürlükte olan 9 aydan "azami 12 aya" yükseltilmesini öneren taslağı yayımladı.

Kredi kartı kullananlara müjdeli haber!
bddk,kredi kartı kullanlar,

BDDK’nın internet sitesinde yayımlanan "Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Taslağı"nda, şöyle denildi:
"Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez. Kuyumla ilgili harcamalarda bu süre dört ay, beyaz eşya ve mobilya ile eğitim ve öğrenim ücretine ilişkin harcamalarda ise bu süre on iki ay olarak uygulanır. Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyonla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki  ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz."
Mevcut tebliğde beyaz eşya, mobilya ve eğitim/öğretim harcamaları hakkında özel bir ifade bulunmuyor ve kuyum dışındaki harcamaların taksitlendirilmesi dokuz ay ile sınırlandırılıyor. Gıda, telekomünikasyon ve akaryakıt harcamalarının taksitlendirilmesine ise izin verilmiyor.

Taslakta, değişikliğin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yürürlüğe gireceği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...