Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Temmuz 2021 15:53

Pandemi ödemeleri sorgulama: 4. faz ödemeleri kimler alabilir?

Vatandaşlar, pandemi sosyal destek yardımı için başvuru işlemlerini merak ediyor. 3 faz halinde ödenen pandemi destek ödemelerinde gözler 4. faz ödemelerine çevrildi. Peki, 4. Faz ödemeleri ne zaman yapılacak 2021? Pandemi ödemeleri 2021 başladı mı?

Pandemi ödemeleri sorgulama: 4. faz ödemeleri kimler alabilir?
pandemi ödemeleri,,Pandemi ödemeleri sorgulama,,4. faz ödemeleri,

İhtiyaç sahibi hanelere yapılan pandemi destek ödemeleri için başvurular alınmaya devam ediyor. Özellikle koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik sıkıntılar çeken hanelere, geçtiğimiz yıldan bu yana sosyal destek yardımı yapılmaya devam ediyor. Konuya ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihtiyaç sahibi hanelere 1000 lira verilen nakdi yardımı 1100 liraya çıkartarak yeniden başlattıklarını duyurmuştu.

Kurban Bayramı öncesinde bayram alışverişi yapmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, pandemi destek ödemelerini sorguluyor. Sadece pandemi dönemi için ödenen sosyal yardım ödemelerini PTT aracılığı ile alınabilir. Ancak vatandaşların öncesinde e-Devlet üzerinden başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekir.

4. FAZ SOSYAL YARDIM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce pandemi destek ödemeleri ile ilgili yaptığı açıklamada 3. faz döneminin dinamik bir dönem olarak başladığını açıklamıştı. 4. faz yerine başvuruların 3. faz döneminden devam edeceği belirtilmişti. Sosyal yardım ödemeleri yatırılmaya devam ederken 1100 TL pandemi başvuruları da alınmaya devam ediyor.

Pandemi ödemeleri sorgulama ekranı için tıklayın.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar, ödemelerin yapılıp yapılmadığını e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "Sosyal Yardım Sorgula" başlıklı kısmından öğrenebilecek. Ancak söz konusu ödemelerin başvuru sonuçları henüz belli olmadı.

PANDEMİ DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı ile başvuru ekranı aynı sayfada yer alıyor. Dolayısıyla başvurunuzu tamamladıktan sonra detaylara başvuru sayfasından ulaşabilirsiniz. Pandemi Sosyal Destek faz-3 başvuruları, e-Devlet üzerinden "T.C. Kimlik Numarasının" son hanesine göre alınmaya başladı.

Pandemi ödemeleri sorgulama: 4. faz ödemeleri kimler alabilir?

T.C. kimlik numaranızın son hanesine göre;

0- Pazartesi

2- Salı

4- Çarşamba

6- Perşembe

8- Cuma günlerinde e-Devlet sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru esnasında IBAN belirten vatandaşların hesaplarına ödemeler doğrudan yatırılır. Ancak bilgileri eksik olan vatandaşlar ise PTT şubelerine giderek pandemi yardım ödemelerini nakit şekilde alabilecek.

PANDEMİ DESTEK ŞARLTARI NELERDİR?

Pandemi destek ödemelerinden yararlanmak isteyenler için bazı şartlar bulunuyor. Bu şartlar şu şekilde;

- Aynı haneden birden çok başvuru yapılması halinde, tek başvuru olarak değerlendirmeye alınacak.

- Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacak;

a) Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanların başvurusu,

b) 5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçilerinin başvurusu,

c) 5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurların başvurusu,

d) Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelir veya aylık alanlar yani emeklilerin başvurusu,

e) İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananların başvurusu değerlendirilmeyecek. Bunların yanı sıra İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalananlar da yararlanamayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...