Tgrt Haber
04 Aralık 2015 14:43

Rusya - Türkiye krizi en çok turizmcileri etkileyecek

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy ve ekibi, Rusya ile yaşanan olayların ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ı ziyaret edecek.

Rusya - Türkiye krizi en çok turizmcileri etkileyecek
Murat Ersoy, rusya, Sahibi Nuri Özaltın, Türkiye krizi

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan olaylar ardından Rus turistlerin Türkiye programlarını iptal etmesi üzerine Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy ve ekibi, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ı ziyaret edecek. Rusya - Türkiye krizinden turizmcilerin etkilenmemesi için ne gibi çalışmalar yapılması konusunda Türkiye’nin önde gelen turizmcilerinden görüş almıştı. Bu görüşleri bir rapor halinde yarın Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a ileterek, turizmcilerin sıkıntılarının giderilmesi konusunda yardım talebinde bulunacak.
Bakana sunulacak raporda görüşlerini açıklayan Türkiye’nin önemli turizmcilerinden Özaltın Turizm Gloria Otelleri Sahibi Nuri Özaltın, üyesi olduğu Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği Başkanlığı’na düşüncelerini, krizden çıkış yolunun aşağıdaki maddelerle çıkılabileceğini görüş olarak sundu.
Nuri Özaltın’ın, Rusya- Türkiye krizinden etkilenmemek için ya da en az sevide etkilenmek için aşağıdaki tedbirlerin alınmasının yararlı olacağını yönünde görüş belirtti.
Özaltın’ın alınması istediği tedbirler şöyle:
"1. Tanıtımları her ülkenin özel durumuna ve dünyadaki son gelişmelere bakışına göre dizayn edilmeli ve Türkiye’nin, gülen yüzlü mutlu yaşam sevinci yansıtan eğlenen, spor yapan, doğada, sahillerde gezen insan ve aile motifleri ile süslenmesi.
2. Avrupa’daki seyahat acente zincirlerinin vitrinlerinin Türkiye tatil motifleri ile donatılması.
3. Radyo reklamlarında özellikle işe gidiş saatlerinde (Rushhour) yapılması ve ülkelerin celebiritylerini insanların (Tatil her yerde güzel ama ben en güzel tatilimi Türkiye'de, yaşadım. Bekle Türkiye biz geliyoruz" sloganı ile Türkiye'ye davet edilmeli. Mesajı başka versiyonlarda ve çocuk sesleri ile kullanılması...
4. Avrupa medyasının Türkiye ye davet edilerek özellikle Türkiye’nin mediteran yaşam tarzının ve ülkenin huzurlu atmosferinin bu yıl için ön plana çıkarılması ve Türkiye’nin Avrupa ile iç içe olduğunun vurgulanması.
5. Bu yıl beklenen ekonomik kayıpların otellerin işletme gücünde ve hizmet kalitesinde tehlike arz etmemesi için ciddi projeler hazırlanması.
6. Kredi borçlarından dolayı Türkiye’deki otelcilik sektörünün yapısal tehlikeye girmemesi için tahsislerin opsiyonlu olarak taksitlendirilmiş şekilde otel sahiplerine satılması veya tahsis süresinin uzatılması.
7. Turizm yatırımları için teşvik ve yatırım indirimlerinden istifade etmesi gibi tedbirlerin alınması
Tüm görüşler tek rapor halinde Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı yönetimiyle birlikte yarın Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a sunulacak."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...