Tgrt Haber
17 Haziran 2022 11:37 - Güncelleme : 17 Haziran 2022 11:43

Rusya'dan kritik gıda ihracatı kararı: Tarım ürünleri yalnızca 'dost ülkelere'...

Rusya, kendisine yönelik yaptırım uygulamalarına karşı yaptırım kararlarıyla yoluna devam ediyor. Emtiada ve diğer birçok ihraç ürününde artan fiyatlardan faydalanarak kasasını dolduran ülke, tarım ürünlerini sadece 'dost ülkelere' ihraç etme kararı aldı.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Rusya'dan kritik gıda ihracatı kararı: Tarım ürünleri yalnızca 'dost ülkelere'...
tarım

Ukrayna’ya açtığı savaşın ardından Batı ülkeleri Rusya’ya uyguladığı yaptırımları genişletti. Ancak sonuçta Batı’da artan enerji ve gıda fiyatlarıyla enflasyon artışı yaşanırken Rusya’daysa hem ülke geliri arttı hem Rus Rublesi değer kazandı.

Rusya son dönemde ekonomik kazanımlarla karşı yaptırımlarda hızını da artırdı. Tarım Bakanı Dmitry Patrushev, ülkenin “bu yıl 130 milyon tona ulaşabilecek” tahıl hasadı ürünlerinin yalnızca dost ülkelere ihraç edileceğini söyledi.

Dmitry Patrushev, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda (SPIEF) konuştu. Tedarik zincirlerinin bozulması ve finansal hesaplamalardaki zorluklara dikkat çeken Patrushev, Rusya'nın ihtiyacı olan ülkelere ihracatını gerçekleştirmek için bu engelleri aşması gerektiğini söyledi.

Patrushev, "Tarımsal ürünlerimiz dış pazarlarda olacak, ancak sadece bize dost olan, bizim için engel ve zorluk oluşturmayan ülkelerde olacak" diye konuştu.

Vladimir Putin geçen ay yaptığı açıklamada, Rusya'nın bu yıl rekor buğday hasadı beklediğini söylemişti. Bazı ülkelerin kıtlık tehdidiyle karşı karşıya olduğunu da hatırlatan Putin, bu durumun suçunun tamamen “Batılı seçkinlere” ait olduğunu iddia etmişti.

Emtia piyasasında buğday fiyatları son iki ayda tüm dünyada rekor seviyelere yükselirken, küresel tahıl krizi kapıda bekliyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...