Tgrt Haber
24 Ağustos 2021 11:36

Sözleşmeli er maaşı ne kadar? Sözleşmeli er ne iş yapar?

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı belirli dönemlerde açtığı sözleşmeli er ilanına başvurmak isteyenler ''Sözleşme er maaşları ne kadar? Sözleşmeli er ne iş yapar? Sözleşmeli er başvurusu nasıl yapılır?'' sorularını araştırmaya başladı.

Sözleşmeli er maaşı ne kadar? Sözleşmeli er ne iş yapar?
TSK,asker,personel

Türk Silah Kuvvetleri (TSK) Deniz, Kara, Hava kuvvetleri belirli dönemlerde ihtiyaca göre sözleşmeli er alımı yapıyor. Sözleşmeli er ilanını değerlendirmek isteyen adaylar ''Sözleşmeli er maaşı ne kadar? Sözleşmeli er ne kadar görev yapar? Sözleşmeli er olma şartları nelerdir?'' sorularını araştırmaya başladı.  

SÖZLEŞMELİ ER MAAŞI NE KADAR?  

Sözleşmeli er başvurusu şartlarını karşılayan adaylar başvuruda bulunmadan önce sözleşmeli er maaşı ne kadar olduğunu öğrenmek istiyor.  

Sözleşmeli Er, Sözleşmeli Er Adayı olarak aldığı eğitimin ardından, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahil olmak üzere Genelkurmay Başkanlığınca lüzum görülen Er kadrolarında, kritik ve uygun görülen görevlerde, yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak maksadıyla istihdam edilen rütbesiz askerlere denir. Sözleşmeli er maaşı belirli etkenlere göre değişiklik gösterir. Bunlar: 

  • Görev yeri,  
  • Eş,  
  • Çocuk sayısı,  
  • Medeni hali,  
  • Görev süresi 

Sözleşmeli er maaşı 2 bin 500 lira ile 4 bin 850 lira arasında değişmektedir. İlk sözleşmesini yahut müteakip sözleşme süresini bitirmesinden dolayı Türk Silâhlı Kuvvetlerinden ayrılan sözleşmeli erbaş ve erlere, ayrıldıkları tarihteki 15.330 gösterge rakamın memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarın 6191 sayılı Kanuna ekli (2) sayılı cetvelde hizmet yıllarına göre belirlenen oran ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda ikramiye verilir. 

Sözleşmeli er maaşı ne kadar? Sözleşmeli er ne iş yapar?

SÖZLEŞMELİ ER EN AZ KAÇ YIL GÖREV YAPAR?  

Sözleşmeli er şartlarını karşıladıktan sonra kabul alan adaylar sözleşmeli er görev süresi hakkında araştırma yapar. Sözleşmeli er görev yapmaya hak kazandıktan sonra eğitimlere başlar. Eğitimin ardından sözleşmeli er adayları ön sözleşme yapılarak askeri eğitime alınır. Askeri eğitimi başarı ile tamamlayanlar, yetkili komutanlıklarca 4 yıldan fazla olmamak kaydıyla en az 3 yıllık sözleşme imzalar. Sözleşmeli er her sözleşme süresinin sona erme tarihinden en az 3 ay önce sözleşmeyi yenileyeceklerine dair yazılı bildirimde bulunmaları gerekir.  Bulunmadıkları takdirde, sözleşme kendiliğinden sona erer. Müteakip sözleşmeler, bir yıldan az, üç yıldan fazla olamaz. Sözleşmeli erbaş/erler toplam yedi yıl görev yapar.  

SÖZLEŞMELİ ER BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?  

Sözleşmeli er için başvuruda bulunmak isteyen adaylar sözleşmeli er başvuru şartlarını merak ediyor. Sözleşmeli er başvuruları Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinde duyurulur. İşte sözleşmeli er başvuru şartları:, 

  • Türk vatandaşı ve erkek olmak,  
     
  • En az ortaokul mezunu olmak, 
     
  • Başvuru yapılan yılın Ocak ayı itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını tamamlamamış olmak, 
     
  • Askerliğine devam ediyor veya Er veya Erbaş olarak tamamlamış olmak, 
     
  • Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden herhangi bir sebeple ilişiği kesilmemiş olmak, 
     
  • Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak görev yapmamış olmak, 
     
  • Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar, halkı askerlikten soğutmak, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama ile zimmet, irtikâp, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, yalan tanıklık, yalan yere yemin, suç uydurma, cinsel saldırı, cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, fuhuş, gayri tabii mukarenet, hileli iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyet kırıcı suçlar ile kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından, Firar, amir veya üste fiili taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarından ve 22 Mayıs 1930 tarihli ve 1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun 148'inci maddesinde belirtilen suçlardan birisinden hüküm giymemek, 
     
  • Cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlarından birisine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi; 
     
  • Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla ilişiği bulunmamak, 
     
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkûm olmamak, 
     
  • Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasında bulunmamış olmak. 

Askerlik hizmetine henüz başlamamış kişiler de sözleşmeli er başvurusu yapabilir.  

 

Sözleşmeli er maaşları ne kadar? Sözleşmeli er ne iş yapar? Sözleşmeli er en az kaç yıl görev yapar? Sözleşmeli er başvuru şartları nelerdir? sorularını cevapladık. Siz de sözleşmeli er hakkında sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...