Tgrt Haber
16 Aralık 2021 21:31

Stokçulara ceza içeren yasa teklifi Meclis'te kabul edildi

Hükümet, döviz kuru ve enflasyonda yaşanan artışı fırsat bilip piyasalarda fiyat artışına yol açan stokçulara savaş açtı. Stokçulara ağır yaptırımları içeren kanun teklifi, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda kabul edildi.

Stokçulara ceza içeren yasa teklifi Meclis'te kabul edildi
stokçular,ceza

Stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonunda kabul edildi. Teklifle, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un "ceza hükümleri" başlıklı maddesinde değişiklik yapılacak.

 

Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık oluşturan, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunanlara uygulanan idari para cezasının alt ve üst sınırı yeniden belirlenecek.

2 MİLYON LİRAYA KADAR CEZA GELİYOR

Caydırıcılığın artırılması amacıyla 50 bin lira olan alt sınır 100 bin liraya, 500 bin lira olan üst sınır ise 2 milyon liraya çıkarılacak. Düzenleme 1 Ocak 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...