Tgrt Haber
11 Ağustos 2014 18:04

THY, İsrail medyasında

Son yıllarda İsrail'e seferlerini önemli ölçüde artıran Türk Hava Yolları'nın pilot sıkıntısını çözmek amacıyla 200 kadar İranlı pilotu istihdam edeceği yönündeki haberler İsrail'de de ilgi oluşturdu.

THY, İsrail medyasında

İsrailli medya, İsrail'e giren tüm pilotların, önce İsrail güvenlik yetkililerinin onayını almaları gerektiğine dikkat çekiyor ve "bu nedenle ki muhtemelen Ben Gurion Havaalanında İranlı pilotları görmeyiz" diyor. İsrailli medya, tiket masraflarını azaltmak için birçok İsraillinin ABD dahil yurt dışına THY ile yolculuk ettiğini, THY'nın birçok İsrailli yolcu için uygun olan İstanbul bağlantılı sefer olanaklarını sağladığını belirtikten sonra THY'nin 200 İranlı pilotu işe alacağını açıkladığına dikkat çekiyor.

Bu yöndeki haberlerin, THY pilotlarını "kızdırdığını" öne süren İsrail medya kuruluşlarından Channel 2'ye göre, pilotlar "İranlı pilotların, İran'a karyı uygulanan yaptırımlar ve diğer faktörler nedeniyle uygun eğitimden yoksun olduklarını" söylüyorlar.

Buna karşı THY'nın planından vazgeçmediğini kaydeden İsrailli medya, "İsrail'e giren tüm pilotlar, önce İsrail güvenlik yetkililerinin onayını almalı, bu nedenle ki muhtemelen Ben Gurion Havaalanında İranlı pilotları görmeyiz" diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...